Directeur Anderlecht vindt dat club na vertrek Rutten verder kan

Directeur Anderlecht vindt dat club na vertrek Rutten verder kan

16 april 2019 – Volgens sportief directeur Michael Verschueren kan Anderlecht na het vertrek van Fred Rutten gaan bouwen aan het volgende seizoen. Vanochtend vertrok de Nederlandse oefenmeester na krap drie maanden bij de Belgen en Verschueren geeft in gesprek met Sporza toelichting.Met de gestaakte wedstrijd tegen Standard Luik als voorlopig dieptepunt is het seizoen van Anderlecht, dat al het gehele seizoen moeizaam verloopt, als een nachtkaars aan het doven. Rutten kreeg de ploeg ook niet aan de praat en daarom besloot de club om in overleg de samenwerking te beëindigen. "We hebben dan bekeken hoe we de laatste 6 wedstrijden zouden aanpakken en Fred stond er zelf voor open om nu al te stoppen. Ik vind dat geen chaosmoment, ik vond het goed. Naar volgend seizoen toe kunnen we de zaken nu op een veel betere manier voorbereiden."

Met onder meer vier verliespartijen in de play-offs lijkt de titel dit seizoen een utopie. Dat beseft de sportief directeur ook. "We moeten realistisch zijn. Als Antwerp normaal presteert, dan vrees ik dat het voor ons gedaan is. Maar zolang er een kans is, gaan we ervoor. Ik denk dat we nu vooral gaan bouwen aan het Anderlecht van morgen."

Zondag AA Gent in de play-offs. Winst zou een positieve afsluiting van een gitzwarte week zijn. "Tegen Gent moet er gewonnen worden. We willen de resterende wedstrijd zo goed mogelijk afwerken. De kopjes moeten weer omhoog. We willen vooral inzet zien en van daaruit bouwen.

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019