KNVB: "Wij respecteren de keuze van de gemeente Amsterdam"

16 april 2019, 19:19   Bijgewerkt: 16 april 2019, 19:33

De KNVB is teleurgesteld in de gang van zaken rondom het duel tussen Jong Ajax en FC Twente. Dinsdag werd bekend dat het kampioensduel van de Tukkers niet doorgaat in de hoofdstad, maar de gemeente Amsterdam heeft besloten de wedstrijd af te gelasten. Tot ontevredenheid van de voetbalbond.

"Wij zijn hier gisteren in gekend en de bemiddelingspogingen die wij sindsdien hebben ondernomen, blijken helaas tevergeefs te zijn", vertelt een woordvoerder in gesprek met De Telegraaf. FC Twente wilde het duel graag in de Johan Cruijff Arena afwerken wegens de grote hoeveelheid uitsupporters. Daar zagen de Amsterdammers echter geen heil in.

Vervolgens besloot de gemeente Amsterdam om een streep door het mogelijke kampioensduel te zetten. Fans van Twente kondigden namelijk aan voor een zogenoemde [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348927/twente-supporters-massaal-naar-amsterdam-voor-twentrada/,_blank,hommeles party] te zorgen. In het gemeentelijke besluit kon de KNVB, die zich gaat beraden op een nieuwe datum, in vinden. "Wij respecteren de keuze van de gemeente Amsterdam. Er mag nooit risico worden genomen als de het de veiligheid betreft."

Ook het kamp van de koploper uit de eerste divisie toont begrip, maar betreurt de beslissing. "We vinden het uitermate vervelend dat enkele dagen voor deze belangrijke wedstrijd, een duel waar het kampioenschap op het spel staat voor FC Twente, deze beslissing is genomen", zijn de woorden van directeur Paul van der Kraan op de website van de club. "Het is heel jammer dat we deze wedstrijd niet kunnen spelen, maar we respecteren het besluit van de burgemeester van Ouder-Amstel en Amsterdam."

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen