Real Betis licht optie tot koop en neemt Lo Celso over van PSG

Real Betis licht optie tot koop en neemt Lo Celso over van PSG

16 april 2019 – Real Betis heeft de optie tot koop in het huurcontract van Giovani Lo Celso gelicht. De Zuid-Spaanse club tast diep in de buidel en betaalt Paris Saint-Germain zo'n 22 miljoen euro voor de definitieve komst van de Argentijnse middenvelder. De 23-jarige Lo Celso heeft in Sevilla zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2023.Dat Lo Celso de definitieve overstap naar Real Betis maakt, komt niet als een grote verrassing. De Argentijn kwam in Parijs nooit helemaal uit de verf en heeft in het huidige seizoen al meermalen aangegeven het goed naar zijn zin te hebben in Zuid-Spanje. Lo Celso is bij Real Betis - waar ook Andrés Guardado en ex-Ajax-doelwit Diego Lainez onder contract staan - een vaste waarde.

In 27 competitiewedstrijden maakte de Argentijn acht doelpunten en gaf hij twee assists. Ook scoorde hij vijf keer in de Europa League en was hij goed voor twee goals in de Copa del Rey. Mede door de inbreng van Lo Celso is Real Betis nog in de race om een ticket voor Europees voetbal. De Spaanse club bezet met nog zes wedstrijden voor de boeg de negende plaats met een achterstand van drie punten op de zevende plek, die aan het einde van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Europa League.

Lo Celso is niet de duurste aankoop die Real Betis ooit heeft gedaan. Dat is nog altijd Denílson, die in 1998 voor 31,5 miljoen euro overkwam van São Paulo. William Carvalho (twintig miljoen euro), Lainez (circa vijftien miljoen euro) zijn andere grote aankopen die Real Betis het afgelopen jaar heeft gedaan.

Denk jij dat Ajax in Turijn van Juventus wint? Zet in en win vijf keer je inzet!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020