RSC Anderlecht en Fred Rutten in onderling overleg uit elkaar

16 april 2019, 09:59   Bijgewerkt: 16 april 2019, 10:15

Fred Rutten is niet langer de hoofdtrainer van RSC Anderlecht. De Belgische topclub maakt dinsdagochtend via de officiële kanalen bekend dat in onderling overleg is beslist om de samenwerking per direct te beëindigen. Aanleiding voor de beëindiging van de samenwerking zijn de tegenvallende resultaten in de play-offs om de Belgische titel.

Rutten wil volgend seizoen geen deel uitmaken van de sportieve plannen van Anderlecht en de club de kans geven zich optimaal voor te bereiden op de toekomst. "De directie apprecieert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden", aldus technisch directeur Frank Arnesen. "We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière."

Rutten heeft het het slechts iets meer dan drie maanden volgehouden in België. De Nederlandse coach werd begin januari aangesteld als opvolger van Hein Vanhaezebrouck en kreeg de opdracht om de club naar de play-offs te loodsen. Rutten slaagde in die missie door zich als nummer vier van de Belgische competitie te plaatsen voor de nacompetitie.

Het play-offavontuur van Anderlecht verloopt tot nu toe echter desastreus. De Belgische grootmacht verloor de eerste drie play-offwedstrijden en afgelopen vrijdag werd het duel met Standard Luik gestaakt omdat de aanhang van paars-wit vuurwerk en rookbommen op het veld gooide. Anderlecht keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan én stond met een man minder op het veld.

Denk jij dat Ajax in Turijn van Juventus wint? Zet in en win vijf keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen