Kuijt komt met lofzang over 'echte teamplayer' Wijnaldum

16 april 2019, 09:42

Dirk Kuijt heeft de loftrompet gestoken over Georginio Wijnaldum. In zijn column in De Telegraaf spreekt de gestopte voetballer vol bewondering over de mentaliteit van middenvelder van Liverpool. De laatste wedstrijden nam Wijnaldum zonder morren plaats op de bank.

De Oranje-international maakte anderhalve week tegen Southampton (1-3 winst) een vermoeide indruk, waarna hij zowel tegen FC Porto (2-0 winst) als Chelsea (2-0 winst) op de bank begon. "Voor de aftrap (Liverpool - Chelsea, red.) zag ik even zijn blik. Je voelde de teleurstelling dat hij niet speelde, maar als je ziet hoe professioneel hij zich voor, tijdens en na de wedstrijd opstelde dan krijg je nog meer bewondering voor hem. Zó hoor je een prof te zijn", aldus Kuijt.

De oud-aanvaller schrijft dat Wijnaldum dit seizoen al 3.000 minuten heeft gespeeld. "De volgende middenvelder zit op zo'n 2.000 minuten. Dat betekent dat hij veruit het meeste heeft gespeeld. Op dit moment kies Jurgen Klopp even voor anderen, ook omdat Gini vermoeid is en er nog grote wedstrijden aan komen", vermoedt Kuijt. "De eindsprint wordt zo belangrijk. Toch gaat Gini daar op een geweldige manier mee om. Hij valt in, hij levert zijn arbeid en viert feest met zijn medespelers zoals het hoort. Een echte teamplayer."

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen