De vermoedelijke opstellingen van Juventus en Ajax

16 april 2019, 08:32   Bijgewerkt: 16 april 2019, 12:22

Ajax speelt dinsdagavond tegen Juventus de returnwedstrijd in kwartfinale van de Champions League. In aanloop naar het duel in Turijn is nog niet helemaal duidelijk welke Ajacieden zullen starten. Bij Juventus is er vooral onduidelijkheid over de spitspositie. De vermoedelijke opstellingen op een rijtje.

De opstelling van Ajax laat zich vrij eenvoudig invullen, maar de Amsterdammers hebben nog wel te maken met twee vraagtekens. Is Frenkie de Jong fit genoeg om te spelen? En hoe vangt Ten Hag de schorsing van Nicolás Tagliafico op? De verwachting is dat De Jong - die afgelopen weekend tegen Excelsior uitviel met hamstringklachten - gewoon kan spelen. De toekomstig middenvelder van FC Barcelona is zelf in elk geval positief gestemd over zijn meespelen.

Door de schorsing van Tagliafico moet Ten Hag puzzelen in de verdediging. De Ajax-trainer zou Daley Blind op de linksbackpositie kunnen posteren en Lisandro Magallán als centrale verdediger kunnen gebruiken, maar dat beviel allerminst tegen Feyenoord. Daley Sinkgraven is heel lang uit de roulatie geweest en heeft weinig ervaring op het hoogste niveau, dus lijkt ook geen goede optie. De verwachting is dat Ten Hag kiest voor Noussair Mazraoui als linksback en op de rechtsbackpositie vasthoudt aan Joël Veltman.

Allegri kan geen beroep doen op Giorgio Chiellini, die vermoedelijk net als in Amsterdam wordt vervangen door Daniele Rugani. Hoe de trainer het gemis van Mario Mandzukic gaat opvangen, is minder duidelijk. Het ene Italiaanse medium gaat ervan uit dat toptalent Moise Kean het vertrouwen krijgt van Allegri, het andere Italiaanse medium vermoedt dat Paulo Dybala in de basis start. Emre Can - die in Amsterdam ontbrak en nu weer fit is - lijkt Rodrigo Bentancur te gaan vervangen.

Vermoedelijke opstelling Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Rugani, Sandro; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Kean/Dybala, Ronaldo

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui, Schone, Van de Beek, De Jong, Ziyech, Tadic, Neres

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen