Onana: "Als wé de nul houden, is dat een grote stap"

16 april 2019, 08:03   Bijgewerkt: 16 april 2019, 12:21

André Onana is klaar om zich dinsdagavond weer op het internationale hoofdpodium te laten zien. De doelman van Ajax realiseert zich dat het een lastige klus wordt om ten koste van Juventus de halve finale van de Champions League te bereiken, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. "We zijn naar Italië gekomen met de fighting spirit, met de mentaliteit om te winnen", vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Turijn.

Ajax maakte in de heenwedstrijd in Amsterdam een goede indruk, maar bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Juventus. "We verdienden het om te winnen", wordt de doelman uit Kameroen geciteerd door De Telegraaf. "Voor de fans was 1-1 mooi, maar wij hebben een grote ambitie. We willen naar de halve finale, dus ik ben niet blij. Natuurlijk heeft Ajax veel minder geld dan Juventus, dat een van de favorieten voor de Champions League-winst is, maar ik ben een winnaar. En het blijft elf-tegen-elf, dus heb je altijd een kans. Ook als je tegen de beste spelers van de wereld speelt. En wij zijn ook niet slecht, hè."

Om door te stoten naar de halve finale, zal Ajax hoe dan ook minstens één keer moeten scoren in Turijn. De Amsterdammers scoren bijna altijd, dus lijkt Onana de sleutel voor de halve finale in handen te hebben. "Het elftal is de sleutel. Als wé de nul houden, is dat een grote stap. Dat doe ik niet alleen. Natuurlijk ben ik een belangrijke speler, maar alleen ben ik niks. Ik heb mijn verdedigers, middenvelders en aanvallers nodig. Het is belangrijk als team te opereren, zoals we al weken doen."

Frenkie de Jong

Het is nog maar de vraag of Frenkie de Jong meedoet in Turijn. De middenvelder kampt immers met lichte hamstringklachten. In de heenwedstrijd liet de middenvelder zien klaar te zijn voor FC Barcelona. "Maar niet alleen tegen Juventus. Frenkie is dit seizoen great. Het is een genot om met hem te voetballen. Hij lijkt geen druk te voelen, nooit! En dat is goed. Maar ook Matthijs, Donny, Hakim en Dusan doen het geweldig. Daardoor zijn we zo ver gekomen in de Champions League, mogen we de bekerfinale spelen en staan we eerste in de competitie."

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen