Curieus doelpunt helpt Arsenal naar begeerde vierde plaats

Curieus doelpunt helpt Arsenal naar begeerde vierde plaats

15 april 2019 – De zo begeerde vierde plaats in de Premier League is weer in handen van Arsenal. Het team van Unai Emery is maandag langs Manchester United en Chelsea gegaan op de ranglijst dankzij een 0-1 overwinning bij Watford. De vierde plaats is in Engeland van groot belang omdat die plek rechtgeeft op een Champions League-ticket.Het venijn bij het Premier League-duel zat hem maandag in het begin. Ben Foster, de doorgaans zeer betrouwbare keeper van Watford, liet zich namelijk compleet verrassen. De doelman zag Pierre-Emerick Aubameyang in zijn ooghoek aanstromen en handelde te langzaam bij een terugspeelbal van Daryl Janmaat. De Engelse keeper schoot de bal tegen het been van de spits van Arsenal aan, waardoor de bal in het doel vloog. Een zeer merkwaardig begin van het duel dus en er gebeurde nog iets opvallends.

Amper een minuut na de goal ging Watford-captain Troy Deeney in duel met Lucas Torreira en de Engelse spits deelde daarbij een elleboogstoot uit. Dat kwam hem duur te staan, aangezien de arbiter hem met rood van het veld stuurde. Ondanks de man minder werd Watford meermaals gevaarlijk en was het zeker niet minder dan Arsenal. Het raakte zelfs een keer de lat. De bezoekers waren Bernd Leno enkel keren zeer dankbaar voor zijn goede reddingen.

Arsenal kreeg in de slotfase nog een grote kans via Aubameyang, maar de Gabonees schoot naast. Toch slaagde Arsenal erin om de winst over de streep te trekken, iets wat wel bijzonder mag worden genoemd. De ploeg hield namelijk maandag pas voor het eerst de nul in een Premier League-uitduel. Arsenal staat nu vierde in Engeland, terwijl Watford tiende blijft.

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020