Go Ahead Eagles slaat modderfiguur bij Jong Ajax

15 april 2019, 21:54

Wedstrijden van Jong Ajax zijn nooit saai, zo is ook maandag weer gebleken in de Eerste Divisie. De Amsterdammers toonden zich veerkrachtig tegen Go Ahead Eagles en wonnen knap met 5-2. Go Ahead liet daardoor de kans liggen om de play-offs veilig te stellen.

Want dat stond er maandag op het spel voor de nummer drie van de Eerste Divisie. Het team van John Stegeman begon uitstekend aan de wedstrijd door na drie minuten via Thomas Verheijdt op voorsprong te komen. Lang duurde het Deventer feestje echter niet. Amper een minuut later tekende Lassina Traoré alweer voor de gelijkmaker. Een rake vrije trap van Perr Schuurs zorgde ervoor dat Jong Ajax zelfs ging rusten met een voorsprong.

Het was wederom Verheijdt die de bezoekers na de pauze op het goede spoor zette door simpel de 2-2 binnen te schuiven. Opvallend was dat dat doelpunt wederom snel werd uitgewist door Jong Ajax. Vier minuten na de gelijkmaker maakte Danilo de 3-2. Een nieuwe comeback zat er niet in voor Go Ahead, dat in de slotfase nog twee tegengoals kreeg van de regerend kampioen. Traoré en wederom Danilo, op aangeven van Traoré, velden het vonnis over Go Ahead. De bezoekers kregen nog wel meerdere kansen op een goal, maar faalden meermaals.

Jong Ajax speelt vrijdag wederom thuis. FC Twente, dat dan kampioen kan worden, is de tegenstander.

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!