Blik op de krankzinnige CL-cijfers van Cristiano Ronaldo

Blik op de krankzinnige CL-cijfers van Cristiano Ronaldo

16 april 2019 – Eigenlijk flirt Cristiano Ronaldo continu met het onmogelijke in de Champions League. Het miljardenbal is al jaren zijn natuurlijke habitat waarin hij het ene krankzinnige record aflost door het andere. Het is een hoofdpijndossier voor Ajax, dat vanavond (dinsdag) in Turijn moet proberen om de veelvraat in toom te houden. FCUpdate.nl werpt voorafgaand aan de ontmoeting een blik op de statistieken van CR7.Dit seizoen

Ronaldo speelde eerder voor Manchester United en Real Madrid in de Champions League en stond halverwege september te popelen om te imponeren bij zijn debuut voor Juventus. Het tegenovergestelde gebeurde. Uit tegen Valencia kreeg hij na 29 minuten een rode kaart en dat deed hem zoveel pijn, dat hij in tranen de spelerstunnel betrad. Een valse start voor Ronaldo, die zijn ploeg ondanks dat met 0-2 zag winnen. Zijn grote moment van glorie beleefde hij pas maanden later. Op 12 maart hielp hij Juventus met een hattrick langs Atlético Madrid en ook vorige week tegen Ajax was hij doeltreffend. Dit seizoen staat de Portugees op vijf goals in acht CL-duels. De 34-jarige Portugees scoorde in totaal al 125 Champions League-doelpunten. Daarmee is hij topscorer aller tijden.

De cijfers van Ronaldo in dit Champions League-toernooi vallen tegen als we die vergelijken met zijn eerdere prestaties. In het shirt van Real Madrid voelde hij zich als een vis in het water in de Champions League. Het hoogtepunt was het seizoen 2013/2014, waarin hij met Real 'La Decima' won. Met zeventien (!) doelpunten in dat jaar speelde de Portugees een hoofdrol. Niet eerder scoorde een speler zo vaak in één Champions League-seizoen.

De teller van Ronaldo staat dit Champions League-seizoen dus op vijf treffers. Hij zal gebrand zijn om vanavond weer te vlammen tegen Ajax en wil dolgraag met Juventus de grootste clubprijs pakken. Dat lukte Juventus al jaren niet meer, maar Ronaldo wel. De Portugees pakte de bokaal al vijf keer. Ronaldo zal bovendien zijn cijfers van dit seizoen op willen vijzelen. Sinds 2011 scoorde hij zeven seizoenen lang tien doelpunten of meer in het miljardenbal.

Acht hattricks
Ronaldo is in thuiswedstrijden in de Champions League doorgaans nog net iets beter dan in uitduels, zo liet hij ook tegen Atlético zien. Hij maakte toen een hattrick, iets wat hij al zeven keer eerder presteerde in de Champions League. Liefst 35 keer scoorde hij twee keer of vaker in een Champions League-wedstrijd. Het zijn duizelingwekkende statistieken van Ronaldo, die momenteel op 125 CL-goals staat.

Een geweldig aantal voor Ronaldo, die echter bijzonder lang moest wachten op zijn eerste Champions League-goal. Dat maakt zijn huidige statistieken eigenlijk nog krankzinniger dan ze al zijn. Als jonge aanvaller van Manchester United kwam hij pas in zijn dertigste CL-wedstrijd (tegen Debrecen) tot scoren. Het kostte hem daarna 131 wedstrijden om de grens van honderd doelpunten te bereiken.

Inmiddels, een kleine veertien jaar na zijn goal tegen Debrecen, is Cristiano Ronaldo uitgegroeid tot de meest scorende Champions League-speler ooit. De sterspeler van Juventus scoorde tot dusver in drie verschillende Champions League-finales, iets wat nog nooit iemand presteerde. Ronaldo zal er alles aan doen om daar vier van te maken, maar dan moet er eerst wel afgerekend worden met Ajax. De Amsterdammers zijn gewaarschuwd.

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019