Speler van de Week: honger Huntelaar nog niet gestild

Speler van de Week: honger Huntelaar nog niet gestild

15 april 2019 – Klaas-Jan Huntelaar is een spits van het uitstervende ras, maar lijkt het eeuwige voetballeven te hebben. Nog altijd is de 35-jarige aanvaller gretig als een jonge hond. Tegen Excelsior werd hij de oudste Ajacied die ooit een hattrick maakte. Daarmee verdient Huntelaar de titel van 'Speler van de Week' van FCUpdate.nl.Een stiftje, een inglijder en een schot in de korte hoek: als een echte spits produceerde Huntelaar zaterdag een hattrick tegen Excelsior. De 76-voudig Oranje-international mocht opdraven omdat Lasse Schöne rust kreeg en toonde aan waarom hij en niet Kasper Dolberg op dit moment het vertrouwen van Erik ten Hag geniet. Naast zijn doelpunten brengt Huntelaar iets wat Ajax in deze fase van de competitie nodig heeft: gif en de absolute wil om ook te winnen van de 'kleintjes' in de Eredivisie.

Met 106 doelpunten in dertig wedstrijden is Ajax bezig aan een ongelooflijk productief Eredivisie-seizoen. Het zijn duizelingwekkende cijfers waaraan ook Huntelaar meer dan slechts een steentje bijdraagt. De oud-spits van onder meer Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 scoorde dit seizoen al veertien keer, terwijl hij slechts elf maal in de basis mocht starten. Ondanks zijn geringe speeltijd hebben slechts twee Ajacieden dit seizoen vaker gescoord in de Eredivisie en hoeft The Hunter zelfs maar zes spelers boven zich te dulden op de topscorerslijst van de Eredivisie. Dat zegt voldoende.

Huntelaar maakte onlangs tegen FC Emmen zijn honderdste doelpunt in de Eredivisie, maar zijn honger is nog niet gestild. De spits leeft van goals en heeft door zijn hattrick tegen Excelsior nu namens Ajax evenveel competitiedoelpunten gemaakt als Dennis Bergkamp. Zijn volgende doel? Ruud Geels en Rinus Michels. De Ajax-legendes scoorden in totaal 123 doelpunten in de Eredivisie en Huntelaar heeft nog één seizoen en vier wedstrijden om tot dat aantal te komen.

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019