Ajax wijst verzoek af om kampioensduel FC Twente te verplaatsen

Ajax wijst verzoek af om kampioensduel FC Twente te verplaatsen

15 april 2019 – De wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente wordt gewoon op De Toekomst gespeeld. Dat laat een woordvoerder van de club uit Amsterdam aan de NOS weten. De Tukkers hoopten op medewerking van Ajax om de kampioenswedstrijd naar de Johan Cruijff ArenA te verplaatsen, maar hebben nul op het rekest gekregen."De wedstrijd wordt gewoon op De Toekomst gespeeld. We zijn op de hoogte van het verzoek, maar we gaan niet in de Arena spelen", aldus een woordvoerder van de koploper van de Eredivisie. Twente hoopte de wedstrijd naar de Johan Cruijff ArenA te verplaatsen omdat het uitvak op De Toekomst plaats biedt aan slechts 185 supporters van FC Twente.

"Met 185 kaarten is de capaciteit al verhoogd. De KNVB heeft de eis dat 2,5 procent van de beschikbare kaarten voor uitsupporters moet zijn. Met 185 kaarten is 8,8 procent gevuld met Twente-fans", gaat de woordvoerder verder. "We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar we willen gewoon graag op de Toekomst spelen omdat dat onze thuisbasis is. We doen er al veel aan om de Toekomst klaar te stomen voor de komst van Twente. In principe spelen we gewoon op de Toekomst, dat is alles wat we er nu over kunnen zeggen."

Als Twente vrijdag wint van Jong Ajax, dan verovert het de titel en keert het terug naar de Eredivisie. Veel supporters van de club uit Enschede willen de wedstrijd bijwonen, maar door de beperkte capaciteit van het uitvak op De Toekomst zal slechts een select clubje aanwezig zijn bij het kampioensduel. Dat is voor Vak P, een supportersvereniging van Twente, aanleiding geweest om de aanhang op te roepen vrijdag massaal naar Amsterdam af te reizen.

'We konden al kampioen worden in Amsterdam, maar die kans is nu nog een stuk groter geworden. Er zouden al vele supporters naar Amsterdam toe gaan, maar dat worden er nu dus nog veel meer', plaatste Vak P vrijdag op Facebook. 'Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen. Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex.'

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019