Feyenoord legt Clasie boete op, dubbele straf Jørgensen

Feyenoord legt Clasie boete op, dubbele straf Jørgensen

15 april 2019 – Feyenoord heeft zowel Jordy Clasie als Nicolai Jørgensen een boete opgelegd. De spelers zijn bestraft voor hun wangedrag tijdens het thuisduel met Heracles Almelo van afgelopen zaterdag. Clasie maakte een hoop misbaar toen hij een kwartier voor tijd werd gewisseld, Nicolai Jørgensen kreeg rood voor natrappen. De Deense aanvaller heeft eveneens een schikkingsvoorstel van de KNVB ontvangen. Na het gewonnen duel met Heracles liet Giovanni van Bronckhorst al zijn ongenoegen blijken over de acties van Clasie en Jørgensen. De trainer was niet blij met de wijze waarop de gelegenheidsaanvoerder zijn frustratie uitte. Clasie werd zaterdag om tactische redenen naar de kant gehaald en verliet al sloffend het veld. Toen Van Bronckhorst hem een hand probeerde te geven, weigerde de middenvelder die. Clasie bood meteen na de wedstrijd wel zijn excuses aan.

"Jordy is een emotionele jongen, maar een teleurstelling op zo'n manier uiten kan niet", veroordeelde Van Bronckhorst de actie van Clasie. De scheidende oefenmeester was eveneens niet blij met Jørgensen, die door een onbegrijpelijke actie werd weggestuurd. "Stom van Nico. Ik kan niet accepteren dat hij in deze fase van de competitie in zo'n belangrijke wedstrijd een rode kaart pakt."

Even voor de wissel van Clasie was Jørgensen met rood van het veld gestuurd voor het natrappen van Heracles-verdediger Tim Breukers. De aanklager van de KNVB heeft de spits een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk gedaan. Feyenoord heeft het voorstel geaccepteerd, waardoor Jørgensen de duels met AZ en NAC Breda mist.

Denk jij dat Ajax in Turijn van Juventus wint? Zet in en win vijf keer je inzet!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019