Denswil en Vormer woest op scheidsrechter na nederlaag in Genk

15 april 2019, 11:38   Bijgewerkt: 15 april 2019, 12:29

Stefano Denswil en Ruud Vormer zijn niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Alexandre Boucaut zondag tijdens KRC Genk - Club Brugge. De Belgische arbiter gaf de thuisploeg tien minuten na rust een strafschop na een handsbal van Brandon Mechele. "Hoe moet je op den duur nog verdedigen?", vraagt Denswil zich hardop af in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Mechele kreeg de bal tegen zijn arm geschoten terwijl hij de andere kant op keek. De strafschop die volgde werd benut door Ruslan Malinovskyi, waarna Mbwana Samatta vlak voor tijd de 3-1 maakte namens de Belgische koploper. "Zelfs met de handen op de rug kan je nog een penalty tegen krijgen. De scheidsrechter zei dat hij het reglement gevolgd heeft, maar wat zijn de regels? Dit was echt een aparte beslissing. Je riskeert dat spitsen bewust tegen je arm zullen proberen te schieten, in de hoop dat die van het lichaam gaat", aldus Denswil.

De Nederlandse verdediger krijgt bijval van landgenoot en Brugge-aanvoerder Vormer. "Ik kom in de kleedkamer en krijg alleen maar berichten van mensen die het een schandalige penalty vinden. Genk had de ref mee - wat was-ie slecht. Onze vriend 'Boekoe' is vaak tegen ons, hé. Maar goed, we moeten geen excuses zoeken. Genk heeft verdiend gewonnen, laat ons dit snel vergeten", besluit de Oranje-international.

Denk jij dat Neres én Tadic tegen Juventus scoren? Zet in en win vijftien keer je inzet terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen