ErediVisie: King Joffrey Clasie, niet door de Beugelsdijk en Doan

ErediVisie: King Joffrey Clasie, niet door de Beugelsdijk en Doan

15 april 2019 – De vaderlandse competitie nadert haar climax. Ajax verdedigde de koppositie met verve en liep qua doelsaldo nog meer uit op PSV, dat in Eindhoven veel moeite had met De Graafschap. AZ schoot zichzelf in de voet tegen ADO Den Haag, waarna Feyenoord nipt wist te profiteren in het duel met Heracles Almelo. Voor NAC zijn de degradatiezorgen ondanks een punt tegen FC Emmen nog altijd zeer reeël. Zoals Tom Beugelsdijk op de knieschijf van Mats Seuntjens glijden we door onze wekelijkse rubriek ErediVisie.King Joffrey Clasie
In het weekend van de première van het achtste seizoen van Game of Thrones gedroeg Jordy Clasie zich als het meest verguisde personage van 's werelds populairste serie: King Joffrey. De middenvelder werd tegen Heracles Almelo een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en maakte met veel misbaar duidelijk dat hij niet gediend was van de wissel. Clasie, inmiddels een doorgewinterde voetballer, had moeten beseffen dat niet hij, maar Giovanni van Bronckhorst op de troon zit bij Feyenoord. Zijn reactie was ongepast en zal hem mogelijk op een reprimande komen te staan. King Joffrey Clasie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en aangegeven zijn schuld te zullen terugbetalen.

Niet door de Beugelsdijk
Bijna iedereen zag het, maar de VAR en Björn Kuipers besloten tot onbegrip van velen anders: voor de aanslag op de knieschijven van Mats Seuntjens vond de arbitrage de gele kaart een passende straf. Wie de herhalingen bekijkt, valt bijna van zijn stoel. De afzender van de doodschop was Tom Beugelsdijk, die alweer zijn twaalfde gele prent van het seizoen opstreek. Een evenaring van het Eredivisie-record. En dat voor iemand die pas 22 overtredingen beging in dit seizoen. Meer dan de helft was dus goed voor een gele kaart. Beugelsdijk betuigde na afloop spijt van zijn tackle. Hij wist ook dat deze schoffel niet door de beugel kon en wil voorkomen dat hij in de resterende duels nog een keer op de bon gaat. Dan is hij een zijn eentje recordhouder qua gele kaarten in één Eredivisie-seizoen.

Geen kaas gegeten van kansen
Het is een godswonder dat AZ slechts twee keer wist te scoren tegen ADO Den Haag. De Alkmaarders stapelden het gehele duel kans op kans in de kaasstad, maar hadden van het benutten van die mogelijkheden zaterdagavond geen kaas gegeten. Maar liefst 36 schoten, het hoogste AZ-aantal in drie jaar tijd, produceerde de ploeg van John van den Brom. Doelman Robert Zwinkels was echter de absolute uitblinker in Noord-Holland. Voormalig AZ'er Erik Falkenburg had wel wat in de melk de brokkelen, kopte twee keer raak tegen zijn voormalig werkgever en zag ploegmakker Sheraldo Becker in extremis de winnende maken.

Doan uit vorm
Wat is er in hemelsnaam aan de hand met Ritsu Doan? De Japanner was in de eerste seizoenshelft nog één van de dragende krachten van FC Groningen, maar heeft na de winterstop nauwelijks meer wat laten zien. Sinds begin december is Doan zelfs geen enkele keer direct betrokken geweest bij een doelpunt. In Heerenveen bereikte de linkspoot zijn voorlopige dieptepunt: al na 52 minuten besloot Danny Buijs de Japanner te wisselen en Paul Gladon in te brengen. Laatstgenoemde maakte een paar minuten na zijn invalbeurt de 1-1, wat de hoofdtrainer nog meer stof tot nadenken geeft. Doan was voor de winterstop één van de meest begeerde spelers in de Eredivisie, maar eindigt dit seizoen misschien wel als bankzitter.

Niet áltijd negentig minuten lang
Het lijkt wel snor te zitten met het doelsaldo van Ajax. De Amsterdammers rijgen de doelpunten aaneen en hebben ten opzichte van PSV een ruime marge opgebouwd. Erik ten Hag blijft echter - terecht - kritisch, want het is Ajax nu al zes wedstrijden op rij niet gelukt om de nul te houden in de Eredivisie. Net als FC Emmen twee weken geleden wist Excelsior afgelopen zaterdag twee keer André Onana te verschalken. De vele tegendoelpunten tonen aan dat het Ajax simpelweg niet lukt om in de Eredivisie negentig minuten lang geconcentreerd te spelen. Maar geen enkele Ajacied zal daar om malen als de koploper zijn wedstrijden blijft winnen.

En dan nog even dit...

Plak aan!

Exoten komen voor Isak

Boer is een kindervriend

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020