Spoorboekje: kan Ajax weer stunten in de Champions League?

16 april 2019, 07:00   Bijgewerkt: 15 april 2019, 23:27

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 16 april.

Specials

Blik op de krankzinnige Champions League-cijfers van Ronaldo

Eigenlijk flirt Cristiano Ronaldo continu met het onmogelijke in de Champions League. Het miljardenbal is al jaren zijn natuurlijke habitat waarin hij het ene krankzinnige record aflost door het andere. Het is een hoofdpijndossier voor Ajax, dat vanavond (dinsdag) in Turijn moet proberen om de veelvraat in toom te houden. FCUpdate.nl werpt voorafgaand aan de ontmoeting een blik op de statistieken van CR7.

Wedstrijden

Brighton & Hove Albion - Cardiff City (20.45 uur)

Een ware Engelse degradatiekraker op de dinsdagavond. Brighton & Hove Albion kan vanavond een enorme stap richting handhaving zetten, terwijl Cardiff City vecht voor zijn laatste kans. Het Nederlands getinte Brighton bezet de veilige zeventiende plaats en heeft vijf punten voorsprong op Cardiff, dat achttiende staat. Wint de club van Davy Pröpper en Jürgen Locadia vanavond, dan kan het bijna niet meer misgaan.

Juventus - Ajax (21.00 uur)

Zorgt Ajax opnieuw voor een daverende verrassing in de Champions League? Na de 1-1 in Amsterdam kan het in elk geval alle kanten op in Turijn, zeker nu Giorgio Chiellini de returnwedstrijd óók mist. Het prachtige Champions League-avontuur van de ploeg van trainer Erik ten Hag kan na vanavond zomaar voorbij zijn, maar wie weet zit er nog iets heel moois in het vat voor Ajax.

FC Barcelona - Manchester United (21.00 uur)

FC Barcelona is niet van plan om dezelfde fout te begaan als Paris Saint-Germain, dat in de vorige knock-outronde won op Old Trafford en vervolgens voor eigen publiek alsnog werd uitgeschakeld door Manchester United. De Catalaanse formatie won vorige week in Engeland met 0-1 door een eigen doelpunt van Luke Shaw en is zodoende heel dicht bij plaatsing voor de halve finale van de Champions League. Vanavond moet de klus definitief worden geklaar. 

Voetbal op tv

21.00 uur: Juventus - Ajax, Veronica & Ziggo Voetbal, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: FC Barcelona - Manchester United, Ziggo Select, live verslag van het Champions League-duel

23.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen