Bertrams hekelt uitspraken PSV: "Flikker op man, niet zo arrogant"

Bertrams hekelt uitspraken PSV: "Flikker op man, niet zo arrogant"

15 april 2019 – Nigel Bertrams hield als doelman van De Graafschap lang stand tegen zijn voormalig werkgever PSV. De sluippost heeft er na de nederlaag flink de pest in, maar genoot van de ontevreden gezichten in het Philips Stadion."Man, ik baal echt enorm van deze uitslag", geeft Bertrams ruiterlijk toe in gesprek met De Gelderlander. "Dit is zo zuur." Met Bertrams als vervanger van Hidde Jurjus op doel had De Graafschap de zaken een uur lang keurig op orde, maar de druk op de verdediging werd de Superboeren in het laatste deel te machtig. "We waren dicht bij een stunt."

In aanloop naar de wedstrijd vergeleek PSV-coach Mark van Bommel het duel met de Doetinchemmers met een duel tussen het Nederlands elftal en San Marino, dat in 2011 met de coach als middenvelder in 11-0 eindigde. Van Bommel gaf hiermee aan dat het verschil in doelsaldo met Ajax in één duel goedgemaakt kon worden. "Ik genoot er echt van toen het publiek begon te fluiten. Dat was voor ons een mooi compliment. Vooraf had iedereen het erover dat PSV wel even met 7 of 8-0 zou winnen. Ik dacht: flikker op man, doe niet zo arrogant", zijn de duidelijke woorden van Bertrams.

Dankzij een penalty van Steven Bergwijn en een veldgoal van Luuk de Jong stond De Graafschap alsnog met lege handen. Wel heeft hij vertrouwen in de komende duels met VVV-Venlo en FC Emmen. "Als PSV die penalty niet had gekregen, had ik het nog weleens willen zien. Ik ben ervan overtuigd dat we beide duels kunnen winnen. Dan staan we er heel goed voor.''

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020