FC Groningen-bankzitter Bruns wil ongelijk van Buijs bewijzen

FC Groningen-bankzitter Bruns wil ongelijk van Buijs bewijzen

15 april 2019 – Thomas Bruns begon zijn huurperiode bij FC Groningen als basisspeler, maar is inmiddels op de bank beland. De van Vitesse gehuurde middenvelder kreeg zondag tegen sc Heerenveen (1-1) een halfuur speeltijd en maakte een getergde indruk. "Ik baal er natuurlijk verschrikkelijk van dat ik geen basisplek meer heb", aldus Bruns in gesprek met het Dagblad van het Noorden.Bruns kende een geweldige start in Groningen: bij zijn debuut tegen Heracles Almelo (3-0) scoorde hij twee keer, waarna hij in de basis bleef staan. Een week geleden werd hij voor de eerste keer gepasseerd door Danny Buijs. De middenvelder kwam tegen Excelsior (1-0) niet eens aan spelen toe. "Vorige week hoefde ik de dug-out niet eens uit. Dan heb ik nog liever dat ik, zoals Iliass Bel Hassani, 40 minuten had mogen warmlopen zonder invalbeurt", zegt Bruns. "Dan heb je in ieder geval nog het gevoel dat je de kans maakt om erin te komen. Hoe zeggen ze dat? Dan krijg je tenminste nog een worst voorgehouden."

Op de training heeft Bruns zichzelf herpakt. "Ik denk dat ik daar mijn invalbeurt aan te danken heb. Dus ja, ik was blij dat ik weer een half uurtje mocht opdraven tegen Heerenveen", vervolgt Bruns. "Ik wilde uiteraard het ongelijk van de trainer bewijzen. Ik vind overigens dat ik ook na Heracles nog wel een paar goede wedstrijden heb gespeeld hoor. Ik sta op twee goals, maar ook op drie of vier assists. De laatste weken was het wat minder, dat weet ik zelf ook wel. Voor mij persoonlijk, maar ook als team. De trainer heeft ervoor gekozen mij te wisselen. Dat viel me natuurlijk tegen. Ik had niet het gevoel dat ik de enige was die zijn niveau niet haalde. Dan baal je er des te meer van dat hij voor jou kiest."

Zoals het nu staat, keert Bruns aan het einde van het seizoen terug bij Vitesse. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2021, maar weinig uitzicht op speeltijd. "Hoe, wat, waar volgend seizoen, geen flauw idee. In het voetbal is natuurlijk altijd alles onzeker. Het liefst wil je zekerheid in het leven, ik ook, maar we moeten maar zien waar het schip strandt. Als de vakantie zich straks aandient, zou ik toch wel graag willen weten waar ik aan toe ben. Zoals het er nu voor staat, ga ik gewoon terug naar Vitesse, maar ik zit er natuurlijk niet op te wachten om daar weer op de bank plaats te nemen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019