Van Hanegem op de bres voor Clasie: "Nou, nou, wat erg allemaal"

Van Hanegem op de bres voor Clasie: "Nou, nou, wat erg allemaal"

15 april 2019 – Willem van Hanegem heeft het in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad opgenomen voor Jordy Clasie, die zaterdag geen goede beurt maakte bij Giovanni van Bronckhorst. Om tactische redenen werd de gelegenheidsaanvoerder gewisseld tegen Heracles Almelo, wat hij zijn trainer niet in dank afnam. Clasie ging met veel misbaar van het veld en weigerde Van Bronckhorst een hand te geven.Snel na de wedstrijd, die met 2-1 werd gewonnen door Feyenoord, bood Clasie openlijk zijn excuses aan. Van Bronckhorst kondigde desondanks maatregelen te zullen nemen tegen de middenvelder. 'Ik heb een account op Facebook, maar niet lang meer. Want wat ik daar allemaal op lees, dat is bijna weerzinwekkend. Ik ben ook kritisch op het werk van Giovanni van Bronckhorst. Maar waarom moet die man van alles worden toegewenst? Wie zijn die achterlijke mensen die dat doen?', leidt Van Hanegem zijn mening over het Clasie-incident in.

'En daar kwam zaterdagavond een stortlading vuil over Jordy Clasie bij. Want die sprintte niet het veld af bij een wissel en hij gaf Van Bronckhorst geen hand. Nou, nou, wat erg allemaal. Niet slim, maar geen doodzonde toch?', gaat De Kromme verder. 'Dit is toch dezelfde Clasie die jarenlang als klein ventje voor dag en dauw op stond om met zijn voetbaltas in de trein te stappen om bij zijn grote liefde Feyenoord te mogen trainen. Die ondanks het advies van de club om misschien toch maar een club dichterbij huis te zoeken als jochie nooit opgaf en zich opwerkte tot international en bepalende speler in de Kuip.'??

Van Hanegem vindt dat de Clasie van dit seizoen niet de allerbeste versie van Clasie is. 'Dat zien we allemaal, ik ook. Maar ik lees de meest verschrikkelijke dingen over die jongen. Terwijl hij snel na afloop al sorry heeft gezegd en niemand toch serieus hoeft te twijfelen over zijn liefde voor de club? Steun die gozer, laat die jongens na een klein foutje niet als een baksteen vallen. En stop met al die verwensingen die echt zo grof zijn dat ik er stil van werd.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019