Linssen verlangt meer duidelijkheid rondom VAR

Linssen verlangt meer duidelijkheid rondom VAR

15 april 2019 – Bryan Linssen is nogal klaar met de discussie rondom de VAR. De aanvaller van Vitesse is van mening dat de manier waarop de video-arbitrage op dit moment gebruikt wordt voor frustratie zorgt. De VAR speelde zondag een cruciale rol bij FC Utrecht - Vitesse. Zowel een doelpunt van de thuis- als uitploeg werd na inmenging van de videoscheidsrechter geannuleerd.Sander van de Streek (FC Utrecht) en Jake Clarke-Salter (Vitesse) zagen hun goals afgekeurd worden. "Er is al uitgebreid gejuicht. Iedereen staat klaar voor de aftrap, maar vervolgens sta je vier minuten voor jandoedel te wachten. Het duurt soms zo verschrikkelijk lang. Dat is vervelend", aldus Linssen in gesprek met De Gelderlander.

De captain van Vitesse merkt dat sinds de invoering van de VAR grensrechters minder snel voor buitenspel vlaggen. "Als ze het niet 100 procent zeker weten, vlaggen ze niet. Maar soms volgt daarna een hoekschop en wordt het alsnog gevaarlijk. Terwijl het buitenspel was en een vrije trap had moeten zijn. Dat klopt niet", vervolgt de aanvaller.

Grensrechters steken tegenwoordig minder snel de vlag omhoog. "Maar vorige week bij mijn afgekeurde goal tegen PSV gebeurde dat juist weer niet. Terwijl op basis van de beelden het niet te zeggen is of dat buitenspel was. Ik weet het ook niet meer, hoor. Scheidsrechters en grensrechters zouden op z'n minst betere afspraken moeten maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019