Lille veegt vloer aan met PSG, dat weer titelkans laat liggen

Lille veegt vloer aan met PSG, dat weer titelkans laat liggen

14 april 2019 – Paris Saint-Germain is dit seizoen ver boven de andere ploegen in de Ligue 1 verheven, maar heeft zondag een zeldzame inzinking gekend. In de wedstrijd tegen nummer twee Lille kon PSG kampioen worden, maar dit gebeurde niet. In tegendeel: de Noord-Fransen veegden de vloer aan met de koploper: 5-1.PSG speelde vorige week verrassend met 2-2 gelijk tegen RC Strasbourg en kreeg zondag weer een kans om de titel binnen te halen. Thomas Meunier zorgde er met een eigen goal al na zeven minuten voor dat PSG op achterstand kwam. Juan Bernat trok de stand vier minuten later gelijk, maar werd later in de eerste helft de gebeten hond door een rode kaart te krijgen. Dat bleek de aanleiding van een inzinking

PSG, met Kylian Mbappé als enige aanvaller, had meer balbezit dan Lille en kwam vaker tot scoren op goal, maar ging in de tweede helft keihard onderuit. Nicolas Pepe hielp Lille vijf minuten na de pauze aan een 2-1 voorsprong. Het was al de negentiende goal van de doorgebroken buitenspeler. PSG zakte vervolgens nog verder weg. Jonathan Bamba maakte de 3-1 met een uitstekende knal in de korte hoek en daarna kopte Gabriel de 4-1 tegen de touwen. Ook daar bleef het niet bij. José Fonte bepaalde de eindstand op 5-1, waardoor de vernedering van PSG compleet was en de sterrenploeg wederom het titelfeest kan uitstellen.

De voorsprong op Lille is nog altijd ruim met zeventien punten. Voor Olympique Lyon is de zege van nummer twee Lille slecht nieuws, omdat de voorsprong op Lyon nu zes punten is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019