Rosheuvel luidt noodklok bij NAC: "Het is één voor twaalf"

Rosheuvel luidt noodklok bij NAC: "Het is één voor twaalf"

15 april 2019 – Als één iemand weet wat het spelen van degradatievoetbal inhoudt, dan is het wel Mikhail Rosheuvel. De NAC-speler streed in de afgelopen seizoenen met Cambuur en Roda JC steevast tegen degradatie en doet dat dit seizoen met NAC weer. Waar Rosheuvel tweemaal degradeerde met zijn werkgever (eerst met Cambuur en toen met Roda), bleef hij zelf steeds in de Eredivisie.Deze zomer plukte NAC hem weg bij het gedegradeerde Roda JC. De buitenspeler staat met de Bredanaars onderaan, maar moet er niet aan denken om het hoogste toneel te verlaten. "Iedereen wil natuurlijk op het hoogste nieau spelen, daar ben ik ook onderdeel van. Ik wil ook in de Eredivisie spelen."

Voor de 28-jarige aanvaller zou het op zijn zachtst gezegd behoorlijk ongewenst zijn om alsnog een treetje lager te moeten gaan spelen. Hij ontkwam er tot nu toe steeds aan. "Helaas zijn we nu afhankelijk van de concurrenten, maar daar moeten we niet te veel naar kijken. We moeten ons fixeren op onszelf, dan komt het hopelijk goed. Het is echt één voor twaalf, dat besef moet er wel echt gaan komen", zegt de speler in gesprek met FCUpdate.nl.

Dat besef leek er vrijdagavond in het duel met FC Emmen niet te zijn bij de Bredanaars. Dankzij een late goal van Erik Palmer-Brown pakte NAC weliswaar een punt, maar het spel liet lange tijd te wensen over. "Het is niet waar we op gehoopt hadden", analyseert Rosheuvel nuchter. "In de tweede helft hebben we geen uitgespeelde mogelijkheden gehad. Hoe dat te verklaren is, weet ik niet."

De komende weken zullen uit moeten wijzen of Rosheuvel zich met NAC kan handhaven op het hoogste niveau, of deze zomer opnieuw moet hopen op interesse van een andere club om zodoende toch in de Eredivisie te kunnen blijven spelen. NAC gaat komend weekend op bezoek bij Fortuna Sittard, waarna er thuisduels met Feyenoord en PEC Zwolle op de rol staan. Op de laatste speeldag gaat NAC op bezoek bij Heerenveen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020