Utrecht en Vitesse spelen doelpuntloos gelijk in Galgenwaard

Utrecht en Vitesse spelen doelpuntloos gelijk in Galgenwaard

14 april 2019 – FC Utrecht en Vitesse hebben zondagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld in een matige wedstrijd. Vooral de eerste helft was weinig spectaculair en kende weinig kansen. De VAR keurde een treffer een Utrechtste treffer van Sander van de Streek terecht af wegens buitenspel.  In de tweede helft was het Vitesse die het meeste aansprak maakte op de drie punten en ook scoorde via Jake Clarke-Salter, maar ook nu gooide de VAR roet in het eten. Al met al een teleurstellende wedstrijd tussen deze twee subtoppers, beiden schieten weinig op met dit punt.Het duel tussen FC Utrecht en Vitesse betekende een echte strijd in de subtop van Nederland. FC Utrecht stond voorafgaand aan deze wedstrijd op een keurige vijfde plaats en zag vorige week de reeks van acht ongeslagen wedstrijden ten einde komen. De ploeg van Dick Advocaat ging met 5-0 hard onderuit in Den Haag en had vandaag dus wat goed te maken. Vitesse speelde dit seizoen al tien keer gelijk, het meeste van alle eredivisie ploegen, en ook vorige week tegen PSV gaf de ploeg van Leonid Slutsky in de extra speeltijd een overwinning uit handen. Diezelfde Slutsky werd na de wedstrijd tegen PSV geschorst na aanleiding van zijn uitlatingen aan het adres van scheidsrechter Serder Gözübüyük. Oleg Yarovinsky was daarom vandaag de aangewezen man om Vitesse weer eens naar een overwinning te leiden.

In de openingsfase van de wedstrijd had Vitesse, ondanks de pressie van FC Utrecht, het betere van het spel. Het bewegelijke middenveld van Vitesse was hierin een belangrijke factor. Na acht minuten spelen leidde dit ook tot de eerste kans voor Vitesse. Thomas Buitink kreeg op de rand van de zestien de bal en ging voor eigen succes, waar ploeggenoot Linssen er misschien wel beter voor stond, maar de poging van de spits kon door Jensen uit het doel getikt worden.

Pas na ruim een kwartier spelen kwam Utrecht voor het eerst gevaarlijk voor de goal van Pasveer. Het leek dan ook direct raak te zijn voor de Domstedelingen, Sander van de Streek kreeg per toeval de bal in de zestien en schoot de bal keurig langs Pasveer in het doel. De grensrechter hield zijn vlag naar beneden, maar de VAR keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel.

Hierna golfde het spel wat op en neer en kregen beide ploegen nog één kans. Martin Ødegaard, die bij vlagen weer fantastische dingen liet zien, krulde een vrije trap op de rand van de zestien perfect naar de hoek, maar doelman David Jensen had een uitstekende redding in huis. Gyrano Kerk van Utrecht was vijf minuten voor de rust dan nog heel dichtbij een treffer, maar hij kopte uit kansrijke positie naast.

In de tweede helft was Vitesse eigenlijk van begin af aan de betere ploeg. FC Utrecht wachtte af op eigen helft en hoopte in de counter gevaarlijk te worden met de snelheid van Kerk en Christophe Bahebeck. Alexander Büttner kreeg na tien minuten een goede kans na een slim overstapje van Ødegaard, maar Büttner zag zijn poging geweldig geblokt worden door Mark van der Maarel.

Tien minuten voor tijd leek Vitesse dan eindelijk de verdiende voorsprong te pakken, ware het niet dat ook hier de VAR terecht ingreep. Een vrije trap van Ødegaard werd uitstekend via de onderkant van de lat binnen gekopt door Jake Clarke-Salter, maar de verdediger stond met zijn schouder buitenspel waardoor de goal opnieuw werd teruggedraaid.

In de slotfase probeerden beide ploegen het nog wel, maar zelfs zes minuten extra tijd leverde geen winnaar meer op in deze wedstrijd. Vitesse maakte het meeste aanspraak op de overwinning, maar speelt dus voor de elfde keer gelijk. FC Utrecht wilde vooral niet verliezen en revancheerde zich aardig na de afstraffing van vorige week.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Utrecht
: David Jensen 6,5, Sean Klaiber 6, Mark van der Maarel 5, Timo Letschert 6,5, Willem Janssen 6,5 (76. Lukas Görtler -), Nicolas Gavory 6, Rico Strieder 4,5 (46. Urby Emanuelson 6), Simon Gustafson 5, Sander van de Streek 5, Gyrano Kerk 5 (70. Othman Boussaid 4,5), Jean-Christophe Bahebeck 5

Vitesse: Remko Pasveer 6, Vyacheslav Karavaev 6, Jake Clarke-Salter 6,5, Danilho Doekhi 6, Max Clark 6, Martin Ødegaard 7,5, Thulani Serero 7, Matus Bero 6, Alexander Büttner 6 (88. Navarone Foor -), Bryan Linssen 5 (85. Tim Matavz -), Thomas Buitink 5 (72. Mohammed Dauda 5)

Man of the match: Martin Ødegaard
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019