Man City wint en kan in ligstoel naar Liverpool - Chelsea kijken

Man City wint en kan in ligstoel naar Liverpool - Chelsea kijken

14 april 2019 – Manchester City heeft zondag gedaan wat het moest doen in de Premier League, namelijk winnen. Op bezoek bij Crystal Palace kende de ploeg van Pep Guardiola weinig problemen, en werd er mede door twee goals van Raheem Sterling met 1-3 gewonnen. De druk ligt daardoor volledig bij Liverpool dat later vanmiddag tegen Chelsea speelt.Manchester City verloor midweeks van Tottenham Hotspur (1-0) in de Champions League en moest die kater zondagmiddag op Selhurst Park wegspoelen. Raheem Sterling kreeg al snel een grote kans, maar schoot van dichtbij met het linkerbeen naast. Kort daarna was het alsnog raak. Na een geweldige pass van Kevin De Bruyne, die pas zijn eerste assist van het Premier League-seizoen noteerde, schoot hij hard en hoog raak.

De buitenspeler steekt in bloedvorm en maakte er met een handig geplaatste bal in de 63ste minuut vervolgens ook 0-2 van. Daarmee leek het duel beslist, maar Crystal Palace kwam nog terug in het duel. Tien minuten voor tijd krulde Luka Milivojevic een vrije trap in het hoekje. Crystal Palace geloofde weer even in een resultaat, maar liep alsnog in het mes. In de slotfase schoof invaller Gabriel Jesus simpel raak op aangeven van De Bruyne. De Braziliaan leek buitenspel te staan, maar dat ontging de arbitrage: 1-3. Overigens deed Patrick van Aanholt negentig minuten mee bij Palace.

Met nog vijf duels te gaan staat Manchester City aan kop, met een punt meer dan Liverpool. The Reds spelen om 17.30 uur thuis tegen Chelsea.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019