Dijks verovert met Bologna punt op bezoek bij Fiorentina

Dijks verovert met Bologna punt op bezoek bij Fiorentina

14 april 2019 – Bologna heeft zondagmiddag een belangrijk punt veroverd in de strijd tegen degradatie. De club van Mitchell Dijks speelde op bezoek bij Fiorentina met 0-0 gelijk. De Derby della Lanterna tussen Sampdoria en Genoa eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.Fiorentina - Bologna (0-0)
De kans dat Bologna ook volgend seizoen uitkomt op het hoogste Italiaanse niveau, wordt steeds groter. De Noord-Italiaanse club steekt in uitstekende vorm en pakte zondag in Florence een volgend punt in de degradatiestrijd. Fiorentina, dat deze week afscheid nam van hoofdtrainer Stefano Pioli en Vincenzo Montella aanstelde, kwam ondanks een aantal goede mogelijkheden niet tot scoren. Dijks begon in de basis, pakte geel en droeg verdedigend zijn steentje bij.

Sampdoria - Genoa (2-0)
In Genua werd de stadsderby tussen Sampdoria en Genoa gespeeld. De thuisploeg, nog altijd in de race om een ticket voor Europees voetbal, won de burenruzie dankzij doelpunten van Gregoire Defrel en Fabio Quagliarella. Defrel, een huurling van AS Roma, opende de score door van dichtbij raak te schieten. Quagliarella verdubbelde vanaf de strafschopstip de marge door alweer zijn 22ste doelpunt van het seizoen te maken. De 36-jarige aanvaller is de topscorer van de Serie A en houdt onder anderen Krzysztof Piatek (21), Duván Zapata (20) en Cristiano Ronaldo (19) onder zich.

Overige uitslagen:
Torino - Cagliari 1-1
Sassuolo - Parma 0-0

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019