Henk de Jong: "We verdienen het om in de Eredivisie te blijven"

14 april 2019, 15:47

De Graafschap is bezig aan een prima tweede seizoenshelft in de Eredivisie en liet zondag wederom zien dat het niet makkelijk te verslaan is. PSV had de grootst mogelijke moeite om de laagvlieger te verslaan, zag ook Henk de Jong.

De oefenmeester zag De Superboeren met 0-1 voor komen, maar dat was niet genoeg. "Ik heb mijn ploeg een compliment gegeven na afloop. We hebben terecht verloren, dat is duidelijk hoor. Maar vier minuten voor rust kregen we een dikke kans op 0-2. Die moet je gewoon binnenschieten en dan wordt het een heel ander verhaal", blikt de trainer terug op de clubwebsite.

Dat het in de tweede helft alsnog misging voor De Graafschap, was geen verrassing. "Je voelt op een gegeven moment aan dat PSV gaat scoren. De manier waarop is echter zonde… Volgens mij hadden we de bal eerder kunnen wegwerken", zegt De Jong. Vooraf ging het over het verbeteren van het doelsaldo van PSV, maar daar kwam dus niets van terecht. Tot vreugde van de trainer van De Graafschap. "Het mooiste moment van de middag? Dat PSV alle spelers terugzette bij een hoekschop, om maar geen goal tegen te krijgen. De supporters, hoe ze ons steunen: dat is niet normaal… Met het voetbal dat we nu spelen, verdienden we het om in de Eredivisie te blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen