Van Bommel opgelucht: "Achteraf blij dat we de wedstrijd winnen"

14 april 2019, 15:48

Met hangen en wurgen rekende PSV zondagmiddag af met De Graafschap. De Eindhovenaren maakten geen grootse indruk, maar creëerden desondanks voldoende kansen om met ruime cijfers te kunnen winnen. Uiteindelijk worstelde PSV zich pas in de tweede helft voorbij De Graafschap door een 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 zege, tot grote opluchting van Mark van Bommel.

De trainer van de Eindhovenaren spreekt in gesprek met FOX Sports van een 'vrij lastige' wedstrijd tegen 'geen gemakkelijke ploeg'. "We hebben genoeg kansen gehad, maar dit was zo'n middag dat je blijft schieten en de bal er niet in gaat. Of de bal wordt geblokt, of gaat naast, tegen de paal of het been van de keeper. Achteraf moet je blij zijn dat je de wedstrijd wint", aldus Van Bommel.

"Het ging stroef", erkent de coach. "Er zaten een paar goede aanvallen tussen, maar te weinig. Als je helemaal geen kansen krijgt, is het echt dramatisch. Als ze er dan niet in gaan, denk je op een gegeven moment: potverdorie, hoe lang gaat het nog duren?", vervolgt de trainer, die zich niet aan een voorspelling over de titelrace waagt. "Dat zullen we over vier wedstrijden zien."

Lees ook: De Jong: "Zuur dat we precies vandaag zo'n dag hebben"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen