Gelijkspel Getafe is goed nieuws voor Promes en Sevilla

14 april 2019, 13:57

Het is Getafe niet gelukt om de vierde plaats in de Spaanse competitie te heroveren. De verrassing van de Primera División speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen Real Valladolid en moet daardoor weer in de achtervolging bij Sevilla. Die club won zaterdagavond van stadsgenoot Real Betis (3-2).

De derbyzege heeft zodoende extra glans gekregen voor Quincy Promes en zijn teamgenoten. Sevilla wil dolgraag volgend seizoen Champions League-voetbal spelen, maar zal dan wel bij de eerste vier moeten eindigen. De vierde plek werd sinds halverwege februari bezet door Getafe, dat in het seizoen 2016/2017 nog uitkwam op het tweede Spaanse niveau.

Om Sevilla op de ranglijst te passeren, moest Getafe zondag winnen van laagvlieger Real Valladolid. De Madrileense club kwam door een doelpunt van Mauro Arambarri op voorsprong, maar gaf het vervolgens weg. Sergi Guardiola tekende voor de gelijkmaker en Enes Ünal (ex-NAC Breda en -FC Twente) maakte twintig minuten voor tijd vanaf de strafschopstip de 2-1. Op dat moment stond Getafe nog met tien man op het veld. Mathías Olivera had namelijk na een uur een tweede gele kaart gekregen. Het tiental van Getafe knokte zich in extremis nog naar een punt; Jorge Molina maakte in blessuretijd van elf meter de 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen