Wormuth geeft arbiter Kamphuis een 10 voor optreden in De Kuip

14 april 2019, 13:15

De scheidsrechter is vaak de gebeten hond bij de verliezende trainer, maar niet bij Frank Wormuth. De Duitse trainer zet scheidsrechter Jochem Kamphuis na de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo in het zonnetje - ondanks dat de Rotterdammers vlak voor tijd een strafschop kregen.

Wormuth dacht aanvankelijk dat Maximilian Rosmann geen overtreding beging op Eric Botteghin, maar na het bekijken van de beelden herziet de Duitser zijn mening. "Hij trok aan zijn shirt en dus is het een penalty. Ik zei tegen hem (Kamphuis, red.) dat het één van de beste wedstrijden was die ik heb gezien van een scheidsrechter. Het was fantastisch voor het publiek, want hij floot weinig en liet vaak doorgaan. De scheidsrechter krijgt een 10 van mij", deelt Wormuth in gesprek met FOX Sports het compliment uit.

De penalty die een paar minuten voor tijd werd gegeven, werd benut door Steven Berghuis. Het tiental van Feyenoord - Nicolai Jørgensen had halverwege de tweede helft rood gekregen - won daardoor met 2-1. "Gefeliciteerd aan de VAR, hij had het bij het juiste einde. Het is jammer, maar we moeten het accepteren", besluit de Duitse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen