Arias haalt na horrorblessure alsnog gram op hoogste niveau

Arias haalt na horrorblessure alsnog gram op hoogste niveau

15 april 2019 – Het is in het begin van het seizoen 2016-2017 als de wereld voor Jafar Arias even stilstaat. De aanvaller heeft in de weken daarvoor namens FC Dordrecht zijn eerste doelpunten in het betaald voetbal gemaakt, als in het thuisduel met FC Volendam een kwartier voor tijd het noodlot toeslaat. Arias komt in botsing met Volendam-keeper Hobie Verhulst en loopt een dubbele beenbreuk op. Twee seizoenen later haalt de aanvaller alsnog zijn gram. Op het hoogste niveau, welteverstaan.Goed herstel in Dordrecht beloond
Arias kwam na het oplopen van zijn blessure in september 2016 het gehele seizoen niet meer in actie voor De Schapenkoppen. Afgelopen seizoen ontwikkelde de spits zich tot een vaste kracht in de aanval bij Dordt. "Het was voor mij na die blessure belangrijk om veel minuten te maken", blikt de hoofdrolspeler in gesprek met FCUpdate.nl terug op de periode na zijn herstel. "Ik ging met de gedachte op nul dat nieuwe seizoen in. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan."

Met tien competitiedoelpunten was Arias vorig seizoen dus belangrijk voor FC Dordecht. Hij eindigde met zijn ploeg als dertiende in de Eerste Divisie, maar zag zijn prestaties deze zomer beloond met de interesse van FC Emmen. "Ik had eigenlijk verwacht dat ik nog een seizoen nodig zou hebben, maar mijn lichaam werkte aardig mee. Dat werd uiteindelijk beloond met de interesse van FC Emmen. Ik ben blij dat ik hier nu ben."

Dit seizoen staat de teller 'pas' op vier doelpunten, maar heeft Arias zich wel ontwikkeld tot een vaste waarde in het team van trainer Dick Lukkien. "Ik weet wat het team aan mij kan hebben", aldus Arias over zijn rol als balvaste spits. "Ik weet dat ik sterk ben in de duels en probeer de kansen die ik krijg te benutten. Op dat laatste wordt al weken gehamerd, dat is echt en verbeterpunt voor mij." Zo miste Arias in het duel met NAC op aangeven van Luciano Slagveer een grote mogelijkheid. "Als ik die binnentik is de wedstrijd gewoon klaar", aldus Arias.

'Altijd ambities voor stap hogerop'
Hij had zijn ploeg én zichzelf daarmee een groot plezier kunnen doen in de strijd om handhaving op het hoogste niveau van Nederland. "Daar doe je het als voetballer immers voor", aldus Arias over de Eredivisie. "De intensiteit is hoger dan in de Eerste Divisie. Ik voel dat ik me als persoon aan het ontwikkelen ben, het is aan mij de taak om die lijn door te trekken. Ik maak veel minuten, daar word je als jonge voetballer beter van. Het is zaak om in de komende weken belangrijk te zijn en ons veilig te spelen."

En dan? Dan ziet Arias wel weer verder. De 23-jarige aanvaller heeft ambities, maar handhaving met Emmen is prioriteit nummer één. "Ik ben eerlijk gezegd nog niet bezig met de komende seizoenen. Het zijn nu spannende weken en ik probeer mijn beste spel te laten zien. Ik voel me goed. Het belangrijkste is dat we erin blijven. We hebben genoeg kwaliteit. Ik vind het helemaal niet erg om bij Emmen te blijven, maar heb natuurlijk altijd ambities om een stap hogerop te maken."

Door: Dennis Stiphout

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019