Van den Brom: "Met een punt waren we ook weinig opgeschoten"

14 april 2019, 10:30

John van den Brom vindt het ontzettend zonde dat AZ zaterdagavond niet de volle buit heeft overgehouden aan het thuisduel met ADO Den Haag. De club uit Alkmaar poetste in de slotfase een 0-2 achterstand weg en ging vervolgens op jacht naar een derde doelpunt, maar kreeg het deksel op de neus. In blessuretijd maakte Sheraldo Becker namens de bezoekers de 2-3.

AZ speelde geen slechte wedstrijd en creëerde voldoende mogelijkheden om vaker dan twee keer te scoren. "We hebben zestien kansen gekregen die tot een doelpunt hadden kunnen leiden, dat is veel. Als je dan maar in staat bent om twee goals te maken uit zoveel kansen, heb je het niet goed gedaan", is Van den Brom in gesprek met het clubkanaal kritisch op zijn ploeg.

Erik Falkenburg nam in Alkmaar de eerste en tweede ADO-treffer voor zijn rekening. De Hagenaren leken de zege binnen te hebben, tot vlak voor tijd AZ plots twee keer toesloeg via Albert Gudmundsson. "We gingen door, want met een punt waren we ook niet heel veel opgeschoten. Achteraf is het makkelijk zeggen dat we het misschien niet hadden moeten doen. ADO was kapot, maar ze hadden nog wel één speler voorin rondlopen die op zijn laatste loodjes de beslissing kon brengen. Dat maakt het extra groot qua teleurstelling."

AZ blijft door de nederlaag steken op de vierde plaats en is daardoor de aansluiting met nummer drie Feyenoord verloren. De Rotterdammers wonnen zaterdag met 2-1 van Heracles Almelo en staan nu vier punten los.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen