Jonk terug bij FC Volendam: "Soms komen dingen bij elkaar"

14 april 2019, 09:58   Bijgewerkt: 14 april 2019, 10:04

Het hing al een tijdje in de lucht, maar werd zaterdag pas officieel: Wim Jonk volgt volgend seizoen Hans de Koning op als hoofdtrainer van FC Volendam. Daarmee keert de 52-jarige Jonk terug bij de club waar het ooit allemaal voor hem begon. "Soms komen dingen bij elkaar in het leven, dit is zo'n moment", vertelt hij tegen de NOS.

Jonk zat sinds eind 2015 (!) zonder club nadat hij als hoofd jeugdopleiding vertrok bij Ajax. In Volendam wordt hij voor het eerst hoofdtrainer. "Ik kijk nu alleen naar vandaag en wat komen gaat de komende periode. En daar zet ik me volledig voor", zegt hij over zijn nieuwe klus. "Laten we met elkaar nu de juiste stappen gaan maken."

Jonk begon zijn voetballoopbaan in Volendam en was eerder als bestuurslid, individueel trainer én assistent-trainer actief bij het Andere Oranje. Met de komst van Jonk begint Volendam aan de wederopbouw van de club. "Ik kijk nu alleen naar vandaag en wat komen gaat de komende periode. En daar zet ik me volledig voor in. Laten we met elkaar nu de juiste stappen gaan maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen