Beugelsdijk ontsnapt aan rood: "Ik moest hem pakken"

Beugelsdijk ontsnapt aan rood: "Ik moest hem pakken"

14 april 2019 – Tom Beugelsdijk maakte zaterdagavond een schandalige overtreding op Mats Seuntjens, maar ontsnapte aan een rode kaart. Scheidsrechter Björn Kuipers zag het gebeuren en gaf de verdediger van ADO Den Haag slechts een gele kaart. Het was voor Beugelsdijk alweer zijn twaalfde (!) geel van het seizoen; een evenaring van het Eredivisie-record.Beugelsdijk zette twintig minuten voor tijd de tackle in op de aanvaller van AZ. "Ik moest hem pakken, want ik wilde niet op mijn geweten hebben dat hij die bal binnenschiet", aldus de verdediger in gesprek met FOX Sports. "Het was een harde en onbesuisde overtreding, maar ik had zeker niet de intentie om hem van het veld te schoppen. Ik wilde hem tegenhouden."

De spelers van AZ reageerden woedend op Beugelsdijk. "Er kwamen in één keer 35 man op mij af. Eén tegen één bang ik niet bang, maar tegen een groep win ik niet", grapt Beugelsdijk, die door zijn gele kaart een record te pakken heeft en wéér geschorst is. "Na een tiende gele kaart ben je elke keer gelijk geschorst, dus ik moet slimmer zijn."

ADO won in Alkmaar met 2-3 nadat het in de slotfase nog een 0-2 voorsprong weggaf. Sheraldo Becker maakte in blessuretijd de winnende goal.

Lees ook: Schlemiel Becker pakt toch heldenrol: "Ik wilde een salto maken"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 februari 2020

  2. dinsdag 25 februari 2020

  3. maandag 24 februari 2020