Van Bronckhorst veroordeelt acties van Jørgensen en Clasie

14 april 2019, 09:04

Feyenoord won zaterdagavond weliswaar met 2-1 van Heracles Almelo, maar Giovanni van Bronckhorst heeft genoeg reden om ontevreden te zijn. Zowel Nicolai Jørgensen als Jordy Clasie maakte een slechte beurt bij de hoofdtrainer. Jørgensen pakte halverwege de tweede helft een rode kaart, Clasie maakt een hoop misbaar toen hij een kwartier voor tijd werd gewisseld.

Bij een 1-1 stand kreeg Jørgensen rood voor het natrappen van Tim Breukers. Aanvankelijk ontging scheidsrechter Jochem Kamphuis het incident, maar na ingrijpen van de VAR werd de Feyenoord-aanvaller alsnog weggestuurd. "Stom van Nico. Ik kan niet accepteren dat hij in deze fase van de competitie in zo'n belangrijke wedstrijd een rode kaart pakt", aldus Van Bronckhorst via de officiële clubkanalen.

Niet lang na de rode kaart van Jørgensen werd Clasie naar de kant gehaald. De middenvelder maakte duidelijk niet gediend te zijn van de wissel. "Ongepast", noemt Van Bronckhorst de actie van Clasie. "Jordy is een emotionele jongen, maar een teleurstelling op zo'n manier uiten kan niet. Hij is nu een stuk rustiger en heeft zijn excuses aangeboden, maar ik ga samen met Martin van Geel nog met hem zitten. Dan zullen we kijken welke consequenties dit voor Jordy heeft."

Van Bronckhorst besloot Clasie naar de kant te halen en met Robin van Persie een aanvallendere speler in te zetten. Dat leverde Feyenoord het gewenste resultaat op. "We wilden deze wedstrijd winnen, vandaar dat we met drie aanvallers wilden blijven spelen. Dat is uiteindelijk gelukt en daar ben ik heel blij mee, maar we hebben het onszelf vandaag wel onnodig moeilijk gemaakt."

Lees ookVan Persie baalt van gedrag Clasie en vindt rode kaart onterecht

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen