De Boer heeft met Atlanta eerste MLS-zege te pakken

De Boer heeft met Atlanta eerste MLS-zege te pakken

14 april 2019 – Hij heeft er even op moeten wachten, maar Frank de Boer heeft zijn eerste competitiezege te pakken als trainer van Atlanta United. De Amerikaanse club van de Nederlandse trainer won in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) met 0-2 van New England Revolution. Ezequiel Barco nam beide doelpunten voor zijn rekening.Atlanta United wist geen van de voorgaande vier wedstrijden in de Major League Soccer te winnen. D.C. United en Colombus Crew waren beide met 2-0 te sterk, terwijl FC Cincinnati en Philadelphia Union de club van De Boer op een 1-1 gelijkspel wisten te houden. De regerend landskampioen snakte derhalve naar een overwinning. Die kwam er tegen New England Revolution, één van de minste ploegen in de Amerikaanse competitie.

Uit een uitstekende actie van Héctor Villalba opende Barco na een halfuur de score. De Argentijnse aanvaller brak aan de linkerkant door en bediende zijn landgenoot, die met een schuiver de 0-1 op het scorebord zette. Vlak na rust zorgde de tandem Villalba-Barco ook voor het tweede en laatste doelpunt van de wedstrijd. Een pass van Villalba leek bij niemand aan te komen, maar op de hoek van het strafschopgebied pikte Barco de bal op, waarna hij het leder prachtig in de kruising krulde.

Door de zege stijgt Atlanta United naar de negende plaats en heeft het de play-offplekken weer in zicht. Komende zaterdag is FC Dallas, de nummer vijf van de competitie, de tegenstander.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020

  3. zaterdag 8 augustus 2020