VVV pakt punt na bar slechte Limburgse derby in Sittard

VVV pakt punt na bar slechte Limburgse derby in Sittard

13 april 2019 – VVV-Venlo heeft zich zaterdag, na een slechte reeks met slechts een punt in vier duels, enigszins weten te herstellen door gelijk te spelen tegen streekgenoot Fortuna Sittard. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door Andrija Novakovich na een sterke beginfase, maar al snel werd VVV de dominante ploeg. Het leek in de 78e minuut de nekslag te krijgen door een doelpunt van Lazaros Lamprou, maar na tussenkomst van de VAR werd deze afgekeurd. Even daarna scoorde invaller Jay-Roy Grot de verdiende gelijkmaker, waardoor beide ploegen aan het eind van de wedstrijd met een punt stonden.Voor beide ploegen stonden er voor aanvang van de wedstrijd verschillende belangen op het spel. Voor Fortuna was deze wedstrijd zeer belangrijk om verder uit te lopen op de directe concurrentie en verder weg te komen van de nacompetitiestreep. Voor hun tegenstander VVV,  was de wedstrijd minder belangrijk, omdat het wel zo ongeveer veilig is (al is dat nog niet volledig zeker). Natuurlijk stond voor beide ploegen wel de eretitel 'beste ploeg van Limburg' op het spel.

En dat voor Fortuna deze 'derby van het Zuiden' belangrijker was voor VVV-Venlo, was in het eerste deel van de eerste helft goed te zijn. Na twee minuten had Lars Unnerstall al tweemaal handelend moeten optreden tegen schoten van Mark Diemers en Andrija Balic. Fortuna bleef daarna erg dreigend, en het duurde slechts tot de tiende minuut voor het eerste doelpunt veel. Weer had Unnerstall een goede reactie, weer op een schot van Balic, die overigens wel erg makkelijk langs zijn tegenstander, Lima, kwam. Andrija Novakovic was er echter als de kippen bij om de afvallende bal op te pikken en tilde de bal rustig over de VVV-keeper heen.

Na dit doelpunt leek de ploeg van Maurice Steijn wakker geschud, en kroop het langzaamaan wat uit zijn schulp. De Venlonaren probeerden steeds vaker uit te breken via de vleugels, maar hanteerden soms ook de lange bal op de grote spits Peniel Mlapa. Uit beide manieren bleek de ploeg echter niet in staat om echte kansen te creëren, mede ook omdat Mlapa vaak op een eenzaam eilandje stond.

Vaak kwam het echter niet eens tot een fatsoenlijke aanval, omdat er veel overtredingen plaatsvonden, en omdat de passing van de Venlonaren, mede door het hoge druk zetten van Fortuna, niet goed was. Aan de andere kant stonden de Fortunezen, die inmiddels wel steeds verder teruggedrongen werden, echter met hetzelfde probleem, waardoor de stand bij rust nog steeds 1-0 stond.

In het begin van de tweede helft kregen de supporters van beide kanten hetzelfde spelbeeld te zien: VVV was beter, Fortuna kwam er soms uit in een uitbraak, maar beide ploegen waren door onnauwkeurigheden niet in staat elkaar pijn te doen. Ook de komst van Ralf Seuntjes, die deze week bekend maakte zijn contract niet te verlengen bij de club waarvoor hij vier jaar speelde, veranderde hier weinig aan.

In de 77e minuut leek dan eindelijk het eerste opwindende moment van de tweede helft plaats te vinden (een mooie pass van Unnerstall door de benen van Lazaros Lamprou daargelaten); nadat dezelfde Lamprou goed werd aangespeeld na een snelle uitbraak, verschalkte hij Unnerstall met een kiezelhard schot. De opwinding bleek echter van korte duur; na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd, omdat Lamprou in buitenspelpositie stond.

Terwijl het geel-groene publiek nog baalde van het afgekeurde doelpunt, was het de ingevallen Jay-Roy Grot die de uitploeg op een verdiende 1-1 bracht. Nadat hij in het strafschopgebied werd aangespeeld, wist hij Koselev te passeren met een geplaatst schot. Dit doelpunt bracht Fortuna Sittard, dat toch al steeds minder begon te spelen, aan het wankelen, maar hoezeer VVV het nog probeerde, het kreeg Fortuna niet meer op de knieën.

Met dit gelijkspel lijkt VVV definitief veilig, terwijl met dit punt weer meer afstand neemt van de degredatiezone. Beide trainers zullen echter niet blij zijn met het vertoonde spel, want het was vaak niet om aan te zien.

Opstellingen en beoordelingen:
Fortuna Sittard: Alexei Ko?elev 6; Calvin Mac-Intosh 6, Kai Heerings 6, Rubén Ramírez 5,5, Michael Pinto 6; Andrija Bali? 5,5, Jorrit Smeets 5, Ahmed El Messaoudi 5; Lazaros Lamprou 5,5 (86. Djibril Dianessy -), Andrija Novakovic 6,5, Mark Diemers 6.
VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6; Roel Janssen 5,5, Josimar Lima 5 (80. Damian van Bruggen -), Nils Röseler 6, Moreno Rutten 5,5; Tino-Sven Sušic 6,5 (63. Ralf Seuntjes), Danny Post 6, Evert Linthorst 5 (71. Jay-Roy Grot -); Patrick Joosten 5,5, Peniel Mlapa 5,5 , Johnathan Opoku 4,5.
Man of the match: Andrija Novakovic
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 12 november 2019

  2. maandag 11 november 2019