Milan zet stap naar CL, Sevilla wint enerverende derby

Milan zet stap naar CL, Sevilla wint enerverende derby

13 april 2019 – AC Milan heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets in de Serie A. De equipe van Gennaro Gatusso won dankzij een late penalty van SS Lazio, dat de kans op een rechtstreeks ticket voor het miljardenbal ziet slinken. Honderden kilometers verderop werd er in Sevilla een vermakelijke derby afgewerkt.AC Milan – SS Lazio: 1-0.
Na de eerdere winst van AS Roma wisten AC Milan en SS Lazio dat er gewonnen moest worden om volop in de race te blijven voor de Champions League-plaatsen. Vijf ploegen strijden namelijk om de plaatsen drie en vier. In Italië staan naast Roma, Lazio en Milan ook Atalanta Bergamo en Internazionale in de race. Milan deed zaterdagavond uitstekende zaken door af te rekenen met Lazio. Makkelijk ging het niet, maar een penalty zorgde voor de beslissing. Mateo Musacchio werd gevloerd, Franck Keissié drukte feilloos af. 1-0 en drie zeer belangrijke punten in San Siro.

Sevilla – Betis Sevilla: 3-1.
Een enerverende derby in Sevilla. De thuisploeg won de meeslepende wedstrijd in een kolkend stadion met 3-1. Munir El Haddidi kopte de gastheren na fraai voorbereidend werk van Pablo Sarabia op voorsprong. Vervolgens was Betis Sevilla stukken beter en zorgde een prachtige treffer van Giovani Lo Celso voor de verdiende gelijkmaker.

Het was voor Sevilla, waar Quincy Promes twintig minuten voor tijd inviel, het sein om een tandje bij te zetten. En met resultaat. Mooie goals van uitblinker Sarabia en Franco Vázquez lieten de thuisploeg juichen in de stadsderby. Dat Christian Tello vlak voor tijd via een sublieme vrije trap nog een aansluitingstreffer maakte, bracht de voorsprong niet meer in gevaar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020