Dortmund koploper, United dankt pingels en Atlético wint

Dortmund koploper, United dankt pingels en Atlético wint

13 april 2019 – Borussia Dortmund is weer de koploper in de Bundesliga. Met dank aan Jadon Sancho werd er simpel afgerekend met FSV Mainz 05. In Spanje won Atlético Madrid van Celta de Vigo, terwijl Manchester United dankzij twee elfmeters afrekende met West Ham United.Borussia Dortmund – FSV Mainz 05: 2-1.
Zonder al te veel moeite wist Dortmund zich te revancheren ten opzichte van de 5-0 nederlaag bij Bayern München. De opdoffer van vorige week zorgde ervoor dat Bayern weer de koploper is, al kon Dortmund bij winst weer voor even de ranglijst aanvoeren. En zo geschiedde, met dank aan de Engelse Jadon Sancho. Hij prikte binnen het half uur twee goals binnen en staat nu in de dubbele cijfers. Mainz, waar Jean-Paul Boetiüs vanaf de aftrap begon, had nauwelijks iets in te brengen. Toch scoorde het in de slotfase via Robin Quatsen tegen, maar het was mede dankzij goede redding van Robin Bürki kort voor tijd te weinig voor een punt.

Atlético Madrid – Celta de Vigo: 2-0.
Omdat FC Barcelona eerder niet wist te winnen bij hekkensluiter SD Huesca, moest Atlético Madrid de kloof verkleinen om de titelrace nog een beetje spannend te maken. Bij winst zou het gat nog maar negen punten zijn met de Catalanen. Dankzij een fraaie vrije trap van Antione Griezmann en een goal van invaller Álvaro Morata wist de ploeg van Diego Simeone af te rekenen met Celta, dat aardig partij bood in de hoofdstad. Hoogtepunt van het duel was een fantastische actie van Jan Oblak, die tot twee keer toe een treffer van de gasten wist te voorkomen.

Manchester United – West Ham United: 2-1.
Makkelijk had Manchester United het zeker niet tegen West Ham United. Twee benutte pingels moesten er op Old Trafford aan te pas komen om de winst de verzekeren. Beide keren was Paul Pogba uiterst koelbloedig, waardoor hij de tegentreffer van Felipe Anderson ongedaan maakte. United staat nu vijfde in de Premier League.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019