Eindelijk weer succes Bosz, Klaassen scoort voor Werder Bremen

13 april 2019, 17:26

Voor het eerst in vier duels heeft Peter Bosz weer een resultaat gepakt met Bayer Leverkusen. De coach won met zijn ploeg op bezoek bij degradatiekandidaat VfB Stuttgart en stijgt daardoor naar de zevende plaats in de Bundesliga. Dat kwam mede door het verlies van VfL Wolfsburg, dat met Wout Weghorst in de spits geen partij was voor RB Leipzig (2-0). In Bremen was Davy Klaassen met de openingstreffer belangrijk voor zijn ploeg Werder Bremen.

VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen: 0-1.

Tegen Stuttgart, dat op een zestiende plaats staat, moest het dan echt gebeuren voor Peter Bosz. Na verliespartijen tegen Werder Bremen (1-3), Hoffenheim (4-1) en RB Leipzig (2-4) leek nieuw puntverlies onacceptabel. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van Bosz en co duidelijk. Met meer dan zeventig procent balbezit drong het Stuttgart ver terug, maar het duurde lang voordat er een bres in de muur van de gastheren geslagen werd. Dat gebeurde na dik een uur spelen vanaf elf meter: Kai Havertz (19) luisterde zijn honderdste duel op met een benutte pingel en zorgde weer voor een lichtpuntje bij Bosz. Zijn mannen stijgen naar de zevende plaats in de Bundesliga.

RB Leipzig – VfL Wolfsburg: 2-0.

Dat had alles te maken met de nederlaag van Wolfsburg op bezoek bij RB Leipzig. Met Wout Weghorst uiteraard in de spits kregen de gasten nauwelijks een poot aan de grond bij de nummer drie. Al na een half uur stond het 2-0, dankzij treffers van Kevin Kampl en Timo Werner. Het was voor Weghorst en de zijnen alweer de derde verliesbeurt in vijf wedstrijden, waardoor het langzaam wegzakt in de subtop. Wolfsburg bezet momenteel de achtste stek.

Werder Bremen – SC Freiburg: 2-1.

Davy Klaassen kroonde zich tot man van de wedstrijd bij Werder Bremen, dat veel moeite kende met het stugge SC Freiburg. Een kwartier voor tijd brak de Nederlander, die eerder nog een bal van de lijn gehaald zag worden, dan eindelijk de ban voor de thuisploeg. Klaassen scoorde de 1-0 en staat daardoor keurig zesde met Werder Bremen. Theo Gebreselassie besliste het duel in de slotfase, al werd het in blessuretijd nog even spannend. De zege kwam niet meer in gevaar.

Overige uitslag:

Hannover 96 – Borussia Mönchengladbach: 0-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen