Transferweekje: Neres en Linssen hogerop, Dybala verkast

13 april 2019, 12:07

Als het seizoen zijn climax nadert en de zomerse transferwindow voorzichtig in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds meer draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Keeperscarroussel bij topclubs

Afgelopen zomer verkasten er al de nodige keepers in de Europese topcompetities, maar het heeft er alle schijn van dat het opnieuw gaat gebeuren. David de Gea's contract loopt namelijk in de zomer van 2020 af en tot een akkoord lijkt het niet te komen bij Manchester United, waardoor hij door de Engelse media in verband wordt gebracht met een vertrek. Real Madrid, dat ook een oogje zou hebben op Kepa Arrizabalaga, heeft interesse, omdat Keylor Navas en Thibaut Courtois niet (meer) voldoen. Zij komen dus weer op de markt, terwijl United volgens onder andere The Express twee opties heeft als vervanger van De Gea: Jordan Pickford of Jan Oblak. Wordt het weer onrustig tussen de Europese palen?

Interesse voor Neres

Hij kreeg afgelopen winter de kans miljoenen te verdienen in China, maar in plaats daarvan bleef David Neres bij Ajax en speelt de aanvaller wekelijks de pannen van het dak. De Braziliaanse samba klinkt als nooit tevoren in de Johan Cruijff ArenA. Met zijn enorme drang in de diepte deed Neres Real Madrid en PSV al pijn en daar kwam Juventus woensdag nog eens bij. Scouts van de grootste Europese clubs zagen Neres wederom schitteren. Volgens L'Équipe volgt Paris Saint-Germain de verrichtingen van Neres én die van ploeggenoot Donny van de Beek. Le10Sport voegt eraan toe dat ook Borussia Dortmund en Liverpool de Zuid-Amerikaan op de korrel hebben. Dortmund, dat vorige zomer voor dertig miljoen al eens concreet was, zou al een bod van veertig miljoen hebben neergelegd in Amsterdam. Daarnaast schijnt ook Arsenal belangstelling te hebben, weet The Telegraph.

Linssen wil hogerop

Juventus wil af van Dybala en flirt met Felix

Juventus wil de aanvalslinie komende zomer iets anders gaan vormgeven. Volgens Tuttosport staat de club open voor een verkoop van Paulo Dybala. Een verrassing is dat niet, aangezien de Argentijnse spelmaker dit seizoen bezig is aan een matig jaar. Lukt het Juventus om hem voor een mooie prijs te slijten, dan gaat de focus in Turijn op Joao Felix. De negentienjarige spelmaker van Benfica maakte donderdag nog een hattrick tegen Eintracht Frankfurt en is bezig aan het jaar van zijn doorbraak. De frivole Portugees scoorde al 15 keer in 36 duels voor Benfica en weet dat de wereldtop achter hem aan zit. Volgens Tuttosport moet Juventus diep in de buidel tasten voor de Portugees: Benfica denkt namelijk aan een transfersom van honderd miljoen euro.

Excelsior biedt uitkomst voor Zwarts

Joël Zwarts kwam deze week van een koude kermis thuis. De negentienjarige aanvaller van FC Dordrecht was in de veronderstelling dat Feyenoord zijn aflopende contract zou verlengen, maar hoorde dat hij na het seizoen moet vertrekken. "Zeker omdat ik eerst de toezegging had om terug te mogen keren. Waarom dat niet meer zo is, hebben ze niet verteld. Natuurlijk had ik dolgraag voor mijn kans geknokt bij Feyenoord. Maar nu ben ik transfervrij en kan ik een nieuwe route uitstippelen", reageerde hij tegenover het Algemeen Dagblad. De route van de aan FC Dordrecht verhuurde aanvaller kan wel eens in Rotterdam blijven liggen. Excelsior heeft namelijk belangstelling, geeft algemeen directeur Ferry de Haan aan. "Ik denk dat hij kwaliteiten heeft die wij op dit moment niet hebben. Ik weet niet of er nog andere clubs zijn die hem willen hebben", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen