Viergever: "Waarom zouden wij al afgeschreven zijn?"

13 april 2019, 09:50

Nick Viergever weet dat PSV in de achtervolging moet op Ajax, maar weigert om te spreken van een gelopen koers. De verdediger speelt met zijn ploeg nog vijf duels in de Eredivisie en heeft nog absoluut hoop op het kampioenschap.

"De scherpte om op de juiste momenten te scoren moet er weer in komen", zegt de verdediger tegen De Telegraaf.  "Net als de gretigheid om verdedigend elke bal eruit te willen halen. Dat moeten we als team weer beter gaan doen. Om kampioen te worden, heb je frisheid en gretigheid nodig."

Wint PSV de komende vijf duels, dan kan het alsnog met lege handen staan omdat Ajax een beter doelsaldo heeft. "We moeten geen gekke dingen doen maar vasthouden aan onze manier van spelen", vindt de oud-Ajacied. "We hebben al laten zien dat we daarmee ook uitslagen van 6-0 kunnen neerzetten." Zondag speelt hij met zijn ploeg tegen De Graafschap.

Dat de Amsterdammers nu bovenaan staan, vindt Viergever geen verrassing. "Ajax is volgens mij altijd de favoriet voor het kampioenschap geweest. Voor dit seizoen voorspelde bijna iedereen dat de titel naar Ajax zou gaan", stelt Viergever, die nog alle hoop heeft. "We staan tweede met hetzelfde puntentotaal als Ajax. Waarom zouden we dan al afgeschreven zijn? We moeten ons niet gek laten maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen