NAC-speler Koch teleurgesteld: "Het voelt als een verliespartij"

NAC-speler Koch teleurgesteld: "Het voelt als een verliespartij"

13 april 2019 – NAC-aanvoerder Menno Koch kijkt teleurgesteld terug op het 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen. De aanvoerder riep het publiek voor het duel op vol achter de ploeg te gaan staan. Dat gebeurde, maar het elftal van trainer Ruud Brood gaf zélf lange tijd niet thuis. Het dankte Erik Palmer-Brown dat het vlak voor tijd toch nog gelijk werd."Ondanks dat je een puntje pakt, voelt het nog steeds als een verliespartij", jammert de aanvoerder na afloop van het duel in gesprek met FCUpdate.nl. De vroege tegengoal hielp NAC uiteraard niet. "We hadden veel moeite met hun georganiseerde spel. Ze konden vanuit de counter spelen."

Toch blijft het de vraag waarom NAC in zo'n belangrijk duel niet thuisgeeft. Koch: "We gingen een paar keer half de duels aan en verloren de tweede bal. Dan kom je niet goed in de wedstrijd. De tweede helft neem je een stuk risico, waardoor de druk wat meer wordt." Dat gebeurde feitelijk al na een half uur spelen, toen trainer Ruud Brood ingreep en Mounir El Allouchi wisselde voor Luka Ilic.

Koch beseft dat het moeilijk wordt. "Er zijn nog vier wedstrijden waarvan je er minimaal twee moet winnen en ook moet hopen dat de concurrenten geen punten pakken. Deze wedstrijd bepaalde eigenlijk of de boel omdraaide of dat het vrezen bljft."

Het is dus overduidelijk dat laatste in Breda. Koch ziet zeker lichtpuntjes onder de Brood, maar reageert ook niet overenthousiast. "Op zich gaat het wel prima, al was het vandaag natuurlijk wel een stuk minder. Uit de laatste vier wedstrijden hebben we nu vijf punten gepakt. Dat is op zich niet heel slecht, maar in de situatie waarin wij zitten, heb je er meer nodig.

NAC gaat volgende week op bezoek bij Fortuna Sittard, waarna thuisduels met Feyenoord en PEC Zwolle op de rol staan. Op de slotdag spelen de Bredanaars in Friesland tegen SC Heerenveen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019