Emmen-uitvaller Jansen baalt: "Nu kan de stress toeslaan"

Emmen-uitvaller Jansen baalt: "Nu kan de stress toeslaan"

13 april 2019 – Wat voor Anco Jansen vrijdagavond in het duel tegen NAC Breda begon als een heerlijk avondje NAC, eindigde uiteindelijk in een teleurstelling. Evenals in het duel tegen sc Heerenveen blonk de Emmen-aanvoerder weer uit, maar tien minuten na rust moest Jansen zich bij een 0-1 voorsprong noodgedwongen laten wisselen. Het duel in Breda eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.Jansen baalde er duidelijk van, getuige het feit dat hij de mixed zone na afloop van het duel binnen kwam gestrompeld."Ik kreeg een tik op mijn knie en die werd gelijk dik. Ik moest op een gegeven moment een sprint trekken en dat ging eigenlijk niet", aldus de aanvoerder na afloop van het duel in gesprek met FCUpdate.nl. "Het was immers wel een duel waarin je honderd procent moest geven."

Wat heet. De belangen tijdens het duel tussen NAC Breda en FC Emmen waren levensgroot in de strijd tegen degradatie. Emmen leek de Bredanaars lange tijd richting het randje van de afgrond te duwen, maar dankzij de late gelijkmaker houden toch nog hoop in Brabant. "Ik heb geen idee hoe het komt dat we het niet af kunnen maken. Als je de 0-2 maakt, beslis je het. Maar nu houd je ze gewoon in leven."

Bij de late gelijkmaker van Erik Palmer-Brown ging Emmen-doelman Kjell Scherpen, die na het duel uit handen van de media werd gehouden, niet geheel vrijuit. "Die goal mag er in mijn belevenis gewoon niet in", foetert Jansen. "De bal komt recht op onze keeper af, hij moet 'm naar mijn idee gewoon naar de zijkant verwerken. Nu kon die jongen (Palmer-Brown, red.) 'm in een keer binnenschieten.

En dat terwijl Emmen mede aan de hand van zijn aanvoerder nog wel op voorsprong was gekomen. Dankzij een puntgave assist van Jansen zette Luciano Slagveer de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong. "Dat is allemaal leuk, maar je wilt daar ook graag een beloning voor. We staan nog wel voor, maar hadden de voorsprong gewoon over de streep moeten trekken. Dat hebben we nagelaten, waardoor de stress weer toe kan slaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019