Feyenoord
0 – 1
FC Utrecht
AZ
0 – 0
FC Groningen

Laat punt Stevens, nieuwe dreun invaller Memphis

Laat punt Stevens, nieuwe dreun invaller Memphis

12 april 2019 – Huub Stevens heeft met Schalke 04 met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij laagvlieger 1. FC Nürnberg. De club uit Gelsenkirchen kwam kort voor tijd op achterstand, maar vocht zich alsnog naar een punt. In Frankrijk kwam Olympique Lyon met invaller Memphis Depay weer niet tot een resultaat. FC Nantes bleek ook te sterk voor de dolende Franse formatie: 2-1.1. FC Nürnberg – Schalke 04: 1-1.
Schalke, voorafgaand aan het duel veertiende in de Bundesliga, had het heel lastig bij de nummer voorlaatst. Vlak voor rust kreeg Nürnberg een ultieme kans op de voorsprong, maar de penalty van Hanno Behrens werd gestopt door de absolute uitblinker Alexander Nübel.

De doelman moest in de 82e minuut toch vissen, want Yuya Kobo trof doel en leek Nürnberg drie bijzonder belangrijke punten te bezorgen. Matija Nastasic prikte de gelijkmaker binnen en zorgde voor de puntendeling. Stevens heeft nu zes punten voorsprong op VfB Stuttgart (zestiende), maar die ploeg heeft nog een duel tegoed. 

FC Nantes – Olympique Lyon: 2-1.
Na twee nederlagen voor Olympique Lyon, en dito reservebeurten voor Memphis Depay, leek de Nederlander weer een kans te kregen van Bruno Genesio. Dat gebeurde naar verluidt vanwege een incident op de training echter niet, waardoor Memphis wederom moest banken. Kenny Tete had centraal achterin wel een basisplaats.

Ook in Nantes kwam Lyon op achterstand, maar voor rust wist het de schade te repareren. Mis ging het na rust alsnog voor Lyon. Memphis kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen, zag het punt een paar minuten voor tijd in rook opgaan. Anthony Limbombe (ex-NEC) schoot de 2-1 binnen en zorgde zo voor de derde nederlaag op rij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019