Vitesse overweegt beloftenteam uit voetbalpiramide te halen

Vitesse overweegt beloftenteam uit voetbalpiramide te halen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 april 2019 – Mogelijk verdwijnt er één van de beloftenteams uit de voetbalpiramide. Jong Vitesse, middenmoter in de Tweede divisie, irriteert zich al langer aan tegenwerking door de KNVB en overweegt nu uit de amateurcompetitie te stappen.

Afgelopen zomer besloot de voetbalbond de regels voor beloftenteams in de voetbalpiramide te wijzigen. Zo mogen er vanaf komend seizoen bijvoorbeeld nog maar twee jeugdteams van profclubs in de Tweede divisie actief zijn. Naast Jong Vitesse, dat vorig seizoen als kampioen vanuit de Derde divisie promoveerde, spelen ook Jong Sparta en Almere City in de hoogste amateurafdeling van Nederland. Zo kan het dus zijn dat Jong Vitesse, dat nu negende staat in die Tweede divisie, straks alsnog verplicht moet degraderen om tot het gewenste aantal jeugdteams te komen.

De Gelderlander schrijft dat Vitesse zich aan meer zaken ergert. Zo is er geen promotie naar de Eerste divisie mogelijk, omdat daar met Jong Ajax, PSV, AZ en Utrecht al vier beloftenteams meedoen die ook niet kunnen degraderen. En daarnaast mogen de Arnhemmers in hun wedstrijden geen spelers opstellen die ouder zijn dan 23 jaar, terwijl de amateurs dat wel mogen. De KNVB riep deze extra regels in het leven na klachten van de amateurverenigingen over de sterkte van de beloftenteams.

Volgens de krant is Vitesse nu aan het kijken wat de consequenties zijn als de club zich op eigen initiatief terugtrekt uit de voetbalpiramide. Als alternatief wordt een competitie genoemd met uitsluitend jeugdteams van profclubs, waar op dit moment onder meer Feyenoord al onderdeel van uitmaakt.

Lees ook: Van Geel bedenkt plan en wil Jong-teams uit Eerste Divisie

Reacties

gerelateerd