De Jong: "We gaan uit van eigen kracht tegen PSV"

12 april 2019, 14:16

Henk de Jong is niet voornemens concessies te doen aan de speelwijze van De Graafschap tegen PSV. De trainer van de Superboeren houdt vast aan een systeem met drie aanvallers. "Wij gaan zoveel mogelijk uit van eigen krachten. We gaan ons niet aanpassen aan PSV", vertelt de Fries aan De Gelderlander.

De Jong realiseert zich dat het een lastig karwei wordt om een goed resultaat neer te zetten in Eindhoven, maar put moed uit het gelijkspel tegen AZ (1-1) van afgelopen weekend. "Zij voetbalden een stuk makkelijker. Maar we gaven weinig weg. De gelijkmaker voelde als een beloning en liet zien dat wij ook tegen zulke clubs punten kunnen pakken", aldus De Jong, die geen beroep kan doen op de geschorste Ted van de Pavert en Azor Matusiwa.

"Het wordt een zware pot", voorspelt de coach. "Maar het mag geen schoolreis worden. Ik wil een team zien dat lef en durf toont, dat voor een resultaat gaat. Met SC Cambuur speelde ik ooit eens met 0-0 gelijk bij PSV. Wij werden op voorhand gezien als eenvoudige prooi op hun feestavond (PSV vierde destijds zijn honderdjarig jubileum.), maar daar werkten we niet aan mee. Er liggen altijd kansen."

De Graafschap bevindt zich met nog vijf speelrondes te gaan op de zestiende plaats in de Eredivisie. Hekkensluiter NAC Breda heeft vijf punten minder, nummer vijftien FC Emmen heeft twee punten meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen