PEC-trainer Stam: "Niet aan Europees voetbal gaan denken"

12 april 2019, 13:41

Dat PEC Zwolle na de dikke 5-0 zege op Fortuna Sittard van afgelopen weekend zo goed als veilig is in de Eredivisie, wil niet zeggen dat de ploeg nu alvast nadenkt over het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. Trainer Jaap Stam tempert de verwachtingen voorafgaand aan het uitduel met Willem II van zondagmiddag.

"Het is nog helemaal niet zeker dat wij op deze positie blijven staan. Als ploegen onder ons winnen en wij doen dat niet, dan kunnen we zomaar nog een paar plekjes zakken", zegt Stam tegen dagblad de Stentor. "Dan is Europa ver weg. We moeten nu zeker niet Europees gaan denken. Dat is meer iets voor het nieuwe seizoen."

De achterstand op de zevende plaats, die recht zal geven op deelname aan de play-offs voor een ticket in de Europa League, is voor nummer elf PEC Zwolle nu acht punten met nog vijf duels te spelen. Het verschil met de onderste nacompetitieplaatsen is negen punten. Stam wil dat men in Zwolle realistisch blijft denken en er de komende duels nog vol voor gaat. "Na de overwinning op Fortuna was iedereen blij en opgelucht, maar ik heb een paar dagen na de wedstrijd wel aangegeven dat het hier niet stopt."

Volgens de krant zal Stam weinig hoeven te goochelen aan zijn opstelling, want PEC Zwolle reist met een fitte selectie af naar het Koning Willem II Stadion.

Lees ook: PEC Zwolle legt Fortuna op pijnbank en is nagenoeg veilig

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen