Feyenoord treedt toe tot de beloftencompetitie bij de vrouwen

Feyenoord treedt toe tot de beloftencompetitie bij de vrouwen

12 april 2019 – Feyenoord gaat toetreden tot de beloftencompetitie, maar dan vooralsnog eerst wel alleen bij de vrouwen. De Rotterdammers hebben weliswaar nog geen hoofdmacht in de Nederlandse Eredivisie Vrouwen, maar het is wel het doel om daar op termijn ook toe te treden. En dus beginnen ze ook vanaf volgend seizoen - in navolging van PSV - bij de beloftencompetitie.



"Twee jaar geleden is Feyenoord met twee jeugdteams in het vrouwenvoetbal gestapt. Een club met de status en grootte van Feyenoord kan een grote impuls geven aan het vrouwenvoetbal", weet Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. "Feyenoord heeft een meerjarenplan opgesteld om op termijn te kunnen toetreden tot de Eredivisie Vrouwen en dit beloftenteam is daartoe een fantastische eerste aanzet. We zijn dan ook erg blij met deze ontwikkeling."

Ook Manon Melis, nog altijd all-time topscorer van de Leeuwinnen, is blij met de komst van Feyenoord. "Het is mooi dat we onze jeugdspeelsters weer een nieuw perspectief en een volgende stap kunnen bieden door te starten met een beloftenteam", zegt de vrouw die in Rotterdam-Zuid coördinator van het meidenvoetbal is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019