Supertalent schiet Benfica op rozen, ook Valencia wint ruim

11 april 2019, 23:07

Benfica en Valencia staan al met één been in de halve finale van de Europa League. De ploeg uit Portugal won in eigen huis het doelpuntenspektakel van Eintracht Frankfurt met 4-2. Supertalent João Félix scoorde drie keer. Villarreal leek een 1-1 gelijkspel tegen Valencia over de streep te trekken, maar de bezoekers sloegen in de blessuretijd nog genadeloos toe: 1-3. En Chelsea is er nog niet, al won de ploeg wel moeizaam op bezoek bij Slavia Praag: 0-1.

Benfica – Eintracht Frankfurt 4-2

De Portugezen waren één van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League en waar de Amsterdammers nog een serieuze kans maken om de halve finale van het miljoenenbal te halen, moest Benfica vanavond in eigen huis een eerste stap zetten naar hun plaats in de halve eindstrijd van de Europa League. Na het ontslag van trainer Rui Vitoria en de komst van Bruno Lage is het gaan draaien bij de ploeg uit Lissabon. Benfica is gedeeld koploper in de Portugese competitie en ook vandaag tegen de nummer vier van de Bundesliga speelde het een goede wedstrijd. Bijna was Benfica deze kwartfinale dramatisch begonnen, want na slecht verdedigen ging Luka Jovic alleen op de keeper af, maar hij werd nog achterhaald door drie verdedigers en kon zodoende niet goed uithalen. Na twintig minuten stond de wedstrijd meteen op z'n kop. Frankfurt-verdediger Evan N'Dicka duwde zijn tegenstander in de zestien omver en kon met rood vertrekken. De strafschop die zijn ploeg tegen kreeg werd benut door het grote talent van Benfica, João Félix.

In het verloop van de eerste helft gebeurde er weinig meer, maar de slotfase was zeer spectaculair. Jovic, die door Benfica aan Eintracht Frankfurt is verhuurd, deed zijn oude club pijn. De Servische aanvaller schoot vijf minuten voor rust een intikker binnen en bezorgde de Duitsers daarmee het belangrijke uitdoelpunt. Erg lang kon Frankfurt daar niet van genieten, want drie minuten later had Félix met een afstandsschot alweer voor de 2-1 getekend. In de blessuretijd van de eerste helft leek het 2-2 te worden, maar de treffer van Eintracht Frankfurt werd wegens buitenspel geannuleerd. Na rust ging Benfica meteen op zoek naar meer goals om het uitdoelpunt teniet te doen. Rafa Silva raakte direct de paal en vijf minuten na rust was verdediger Rúben Dias het eindstation bij een corner en werd het 3-1. De 19-jarige Félix tilde zijn marktwaarde vier minuten daarna nog even omhoog door zijn derde van de avond aan te tekenen en de 4-1 voor Benfica. Met de ingevallen Jonathan de Guzman binnen de lijnen deed Frankfurt via invaller Gonçalo Paciência nog wat terug, maar de ultieme comeback met tien man zat er geen moment in.

{image[333720][left-half][]}Slavia Praag – Chelsea 0-1

In de Premier League is Chelsea nog in een volle strijd verwikkeld als het gaat om plaatsing voor de Champions League voor komend seizoen. Maar de voormalige winnaar van de Europa League zou ook door het winnen van dit toernooi die Champions League kunnen bereiken. Het Tsjechische Slavia Praag is de eerste horde op weg naar de finale Baku. De ploeg van Maurizio Sarri was de favoriet en kreeg dit duel ook de beste mogelijkheden. Een kansenregen werd het alleen niet. De beste kans in de eerste helft was voor Willian. De Braziliaan kwam goed naar binnen en zag zijn poging op de lat terechtkomen. Na rust, waarin onder meer Eden Hazard inviel, kreeg Chelsea meteen twee grote kansen op de openingstreffer. Antonio Rüdiger schoot een hoekschop op doelman Ondrej Kolár en Willian werkte de bal niet lang daarna net voorlangs. Slavia Praag was in zeventig minuten nauwelijks gevaarlijk, maar kreeg twintig minuten voor tijd wel een grote kans op de verrassende openingstreffer. Na een razendsnelle omschakeling van de thuisploeg redde Chelsea-doelman Kepa op een vlammend schot van Ibrahim Traoré. Ook op een schot van Jan Boril moest de Spaanse sluitpost ingrijpen.

Slavia Praag had het gevoel dat er iets te halen viel, zeker omdat Chelsea de bal er maar niet in wist te krijgen. Jorginho lukte dat wel, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van aangever Olivier Giroud. De Tsjechen brachten landgenoot Mick van Buren nog in als aanvallende versterking, maar hij zag dat Chelsea de zege uiteindelijk toch nog naar zich toetrok. Een perfecte voorzet van Willian werd vier minuten voor tijd binnengekopt door linksback Marcos Alonso en zo heeft Chelsea een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week donderdag in Londen.

Villarreal – Valencia 1-3

Waar Spaanse ploegen de afgelopen jaren domineerden in het Europese voetbal, valt dat dit seizoen een beetje tegen. In de Champions League is alleen Barcelona nog over en in de Europa League gaat één van de twee Spaanse deelnemers sowieso uitgeschakeld worden. Villarreal en Valencia spelen namelijk tegen elkaar. Het Spaanse onderonsje tussen de nummer achttien en zes van La Liga begon goed voor de gasten uit de sinaasappelstad. Na vijf minuten ging de Portugees Gonçalo Guedes naar de grond en de Britse scheidsrechter Michael Oliver gaf een strafschop. Aanvoerder Dani Parejo ging achter de bal staan, maar mistte. Gelukkig voor hem stond Guedes goed op te letten en hij schoot dan ook de rebound binnen. De penalty was makkelijk gegeven, maar daar klaagde Valencia niet over. Dat deden zij later in de eerste helft wel toen ook Villarreal een makkelijke strafschop kreeg. Waar Parejo eerst nog faalde, deed Santi Cazorla dat aan de andere kant niet. De ervaren middenvelder zorgde voor de 1-1.

Valencia

Valencia

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen