Arsenal overklast Napoli, maar dient genadeklap niet toe

11 april 2019, 22:56   Bijgewerkt: 12 april 2019, 09:33

Arsenal heeft donderdag nagelaten om het tweeluik met Napoli in de kwartfinale van de Europa League direct van alle spanning te ontnemen. De Engelse topclub was donderdag meerdere maten te groot voor de Italiaanse ploeg, maar hield de spanning er enigszins in door slechts met 2-0 te winnen.

Unai Emery liet Mesut Özil, Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang starten en die keuze betaalde zich direct uit. Arsenal nam vanaf het eerste moment het heft in handen en was de bovenliggende partij. Een geweldige aanval in de veertiende minuut zorgde voor de eerste goal. Een vlotlopende aanval leverde een grote kans op voor Aaron Ramsey, die niet twijfelde en de bal slim in de lange hoek drukte. Die voorsprong was meer dan verdiend.

Arsenal hield Napoli daarna in de greep en kon tien minuten later weer juichen. Pitbull Lucas Torreira zette druk op Fabian en die liet zich de bal ontnemen. Torreira kapte vervolgens zijn tegenstander uit en schoot fortuinlijk via de voeten van Kalidou Koulibaly raak. De bal was anders waarschijnlijk naast gegaan, maar werd door de verdediger tot doelpunt gepromoveerd. Opmerkelijk was dat Napoli, dat tweede staat in de Serie A, zich volledig liet overklassen. In tempo, power en voetballend vermogen schoot de ploeg van Carlo Ancelotti volledig tekort.

Toch kreeg Napoli in de negentig minuten twee grote kansen om de belangrijke uitgoal te maken. Op slag van rust schoot Lorenzo Insigne, die samen met Dries Mertens het aanvalsduo vormde, wild over. Een goede trekbal leverde in de tweede helft vervolgens een goede kans op voor de ijverige Piotr Zielinski, maar de Pool gleed de bal over het doel van Petr Cech.

Daar tegenover stonden meerdere grote kansen voor de thuisploeg, maar onder meer Lacazette had het vizier niet op scherp staan. De grootste was voor Ramsey, die tien minuten voor tijd vanuit kansrijke positie over het Napolitaanse doel schoot. Arsenal haalde in de slotfase de voet van het gaspedaal en koesterde de 2-0 winst, al zal het beseffen dat er al meer afstand had kunnen zijn in het tweeluik

Bij Napoli viel Arek Milik 25 minuten voor tijd in en deed Amin Younes de laatste tien minuten mee. Beide spelers slaagden er niet in om te imponeren.